onsdag 30 april 2014

Nalu..

... är namnet för våg på Hawaiianska.

Nalu handlar även om att vara i flödet. Go with the flow. Att vara närvarande i det som sker. Ibland tänker jag att många av oss ständigt försöker gå emot flödet istället för att vara i det eller byta hav, sjö, älv eller tjärn. Ibland när vi ber om saker så kommer de till oss istället för att vi behöver simma motströms för att jaga efter dem.

Ett sms från en vän bekräftar detta, när en av hennes drömmar kommer ett steg närmare då hon oväntat möter någon som delar samma dröm att förändra världen. Men det gäller ju inte att bara fånga vågen utan att ta chansen att göra det men vill av den om man så surfar i den, lyssnar på den eller leker i den.

I min livsvåg bland bloggtips finner jag en möjlighet ni andra kan dela, att i höst gratis studera vad lyckoforskningen säger. Mer information om det finner ni HÄR. Jag tänker bli en lyckostudent, nån annan som vill haka på?

I livets flöde så väljer jag att njuta vågors brus, deras smekning över mina fötter när jag står i strandkanten och deras kraft en stormig dag. Att följa flödet och låta sig varsamt se vart det leder och fånga det man möter på vägen.


Tänk om livet var lika tydligt som skylten på en strand på Kaui,
att man helt enkelt visste när det bara är att ta ett steg tillbaka
och invänta en annan våg eller byta till en annan strand.

12 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Jag ska helt klart vara med på den kursen.
  Vill tipsa om att Karolinska institutet ska hålla en kurs i ”Behavioral Medicine: A Key to Better Health”, även den via MOOC.
  Det är så härligt med öppna kurser som man kan ta bara för skoj och få en chans att förkovra sig i ett ämne som är intressant. Och alldeles gratis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset själv! Det ska jag också kolla upp. Fantastiskt med öppna kurser som inte kostar något, snacka om att alla får en chans att läsa p ådet vis dom önskar.
   Kramen

   Radera
 2. Åååhhh du är så himla underbar fina du. Jag har anmält mig.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du med <3 Åh, vad kul!!! Då kan vi läsa tillsammans! Kramar

   Radera
 3. Låter härligt, men tyvärr min engelska räcker nog inte till för det. Lycka till med kursen!!
  Det finns som sagt fler sjöar att välja bland... det var en tanke.
  Kram och önskar dig en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det en skön tanke :) Jag kommer nog blogga lite om den, för delad kunskap är roligare.
   Kramar från Liv

   Radera
 4. Det här tipset måste jag titta närmare på! Jag har gått och tänkt de senaste dagarna att mitt liv simmar motströms, så det här kom som ett brev på posten till mig! Tack fina du för alla underbara inlägg som lyfter!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att du behövde just det. Å tack för att du tycker mina inlägg lyfter, jag kan ibland känna mig lite tråkig och tjatig.. men det är väl för att jag upprepar det som är vardagstankar för mig. Jag blir så himla glad över att du känner så.
   Kramar

   Radera
 5. Gillar det du skrivit om skylten :) Samtidigt är nog lika bra att skyltar inte finns när det gäller våra val i livet. Kram och lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det så.. men visst vore det skönt med en skylt då och då. Men då skulle vi inte bli starka av erfarenheter. Kramar från Liv och tack för lycka tillet

   Radera
 6. Men nu blev jag verkligen riktigt sugen. Ska nog också haka på detta tror jag bestämt. Tack för bra tips. Kram till vackra dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det ett härligt tips. Ett sånt man vill dela på fler än ett sätt. Haka gärna på. Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen