torsdag 15 januari 2015

I livets bukett


... kan man i vissa lägen välja att de blommor man vill. 

Blommor kan ge så mycket glädje, jag köper två maffiga rosa blommor när jag passerar butiken som just ska stänga. De är så vackra, de skänker mig glädje och fångar min blick varje gång jag kommer in i rummet. De är värda varje krona. 

Ibland i livet så finner man inte de blomster man söker men de man finner och tycker om kan man välja att uppmärksamma och njuta dess skönhet, doft, sirlighet och växtglädje. Att njuta det som är i dess egen skönhet och på sitt eget unika vis. Oavsett om inte allt jag önskar finns i mitt liv så finns det mer än jag någonsin önskat. 

Ibland tänker jag på hjärtat, denna fantastiska muskel som dygnet runt fyller mig med liv och vars slag blir rytmen som jag bär inom mig, högre under danslycka och lägre under vilsamma stunder. Men ständigt bärande mig. Detta livets centrum som rymmer så mycket kärlek och där så många människor bor och trots det får ännu fler plats.

Livets rytm genom hjärtslag är ju ett av de första ljud som når oss när vi alla som små mirakler har växt under våra mammors hjärtan. Rytmen av bebisens egna hjärtslag som slår i en annan takt och där det blir hjärtcalypso när vi växer oss starka nog att våga möta världen men inte kommer klara det utan någon annans stöd och omvårdnad. 

Jag tror att vi bär både den styrkan inom oss genom livet och den tar oss längre än vi trott och gör att vi ibland orka möta saker vi innan de händer inte tror vi ska klara. Men i min värld bär vi även behovet av stöd och att behöva varandra i livet. Likt en bukett med olika blommor kan vara totalt harmonisk i kontrasterna tror jag vi människor är likadana, våra styrkor gör att vi kan stötta varandra. Vår sårbarhet gör att vi behöver varandra. Det är så livet är konstituerat tänker jag. 


12 kommentarer:

 1. Älskar sista stycket....Kram

  SvaraRadera
 2. Bra inlägg & vacker bild ♡ ...

  SvaraRadera
 3. Insiktfullt och vackert skrivet! Önskar dig en fin dsg! Ska börja blogga igen, återkommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Välkommen tillbaka. Önskar även dig en fin dag såklart!
   /Liv

   Radera
 4. Så vackert skrivet!
  Man skulle unna sig en blomma eller två lite då och då.
  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3. Ja, jag tror att det är jätteviktigt.. att plocka eller ge sig själv blommor.
   Kram från Liv

   Radera
 5. Du fantastiska kvinna med det stora vackra hjärtat. Som alltid sveps jag med av dina ord. Låter dem beröra. Stanna kvar. Jag ser fram emot den där boken som jag vet en dag kommer stå i min bokhylla. Fylld med dina ord. Och jag nickar instämmande när jag läser din klokhet. Och kära Liv, tack för all kärlek och värme hos mig. Ord som betyder så mycket för mig. En kraft nu när jag behöver det som allra mest. Jag är så glad att våra vägar korsades där ute i den stora internetrymden. En vänskap så kär. Tack för att du finns.♥

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack finaste du som fångar så många i dina ord, dina bilder och din värme. Jag är så glad att du längtar efter min bok, det gör jag med.. att jag ska fånga vad den nu ska beröra. För det är där jag fastnar att jag inte vet vad jag vill förmedla.
   Kramar

   Radera
 6. Så fantastiskt vackert skrivet och så sant. Så sant! Lekte doktor med barbarnet. I doktorsväskan fanns ett stetoskop som funkade på riktigt. Så fantastiskt det var att höra hennes hjärta slå taktfast. Man blir tagen av livets storhet ibland. Var rädd om dig och ditt hjärta! Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så fantastiskt vackert i sin enkelhet. Detsamma, var rädd om dig och ditt vackra hjärta <3.
   Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen