måndag 11 januari 2016

9 dagar av NFI...

.... det vill säga 9 dagar av "Nytt För Idag" har jag nu publicerat på Instagram. Målet är att göra det i hundra dagar. Mina nfi har bland annat varit att testleda pass, mixa musik till passet, inse saker, blivit licensierad, gått spännande kurs och marockans nycirkus.

Vad är då nytt för idag?
Nytt för idag kommer som inspiration från en dansvän som introducerade mig till det för ett tag sedan och hon beskrev det så här:

Det betyder "nytt för idag". Det är en påminnelse till oss själva och varandra att vi lär oss nya saker. Och det gör att man reflekterar över sin dag. Nfi kan vara allt ifrån att ha testat ett nytt träningspass till att ha ätit morgonfilen med vänster hand om man är högerhänt. Eller kanske att man promenerar en ny väg till jobbet.

Så nu tänkte jag att jag ska publicera en bild varje dag över dagens NFI. Ibland är det stora saker och ibland kommer det vara små saker, men jag tror på vanor som förändrar dagen i sin litenhet (och därmed kanske även storhet). Som tacksamhetsdagboken gjorde för massa år sedan, nya vanor skapar nya tankespår som sedan blir en vana som bygger grunden till något större. Idag är det den tionde dagen, så en tiondel gjord. Undra vilka nya saker som kommer att komma i min väg eller som jag själv kommer se till att uppleva?  Om 90 dagar så vet jag.6 kommentarer:

 1. Vad heter du på insta, Liv? Och vilken fin katt på en av bilderna! PS. Jag heter asawinald

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken kul utmaning och så enkel att utföra eftersom det är små vardagliga saker. Gigantiska utmaningar tenderar att rinna ut i sanden för att man inte orkar vidhålla dem.
  Jag har varit dålig på att kommentera den sista tiden men jag finns här alltid. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker om såna utmaningar.. som inte behöver presteras.. har jag inte upplevt nåt nytt så kan det bara vara något enkelt jag petar in på egen hand :).
   Man måste inte kommentera men jag är glad att du finns där och jag finns här alltid också. Kramar

   Radera
 3. Vilken underbar utmaning. Nytt för idag. Skulle gärna haka på MEN jag vet att jag aldrig lyckad ta mig i mål med sånt. :).
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej.. men man kan peta in ett litet nytt för idag ändå ibland.. och minnas att göra nytt <3. Kram

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen