söndag 30 december 2018

Jag lovar också att göra misstag....


...precis som det beskrivs på dagens bild i kalendern från Herregud och co. Ska man kunna utvecklas så behöver man ju det.

Det var en bra påminnelse idag, jag fick syn på den när jag nyss surat över att jag återigen inte förstod virkbeskrivningen som min syster hjälpt mig att tyda och även virkat en provstjärna till mig. Jag surar och svär.. sen tar jag mitt förnuft till fånga och kontaktar min syster. Hon skickar omgående en pedagogisk beskrivning och en liten film. Min fina syster.

Men vi behöver hedra misstagen och att vi vågade. Jag har de där fina stjärnorna från mönstret som mål men behöver ha tålamod att mina första stjärnor kommer vara knöliga och ojämna. Jag lär mig ju något nytt. Vi behöver även ha tålamod med andras misstag och att vi alla är på vägen utveckling i livet. De hinder vi möter kanske inte är desamma som andras men jag tror verkligen att de flesta gör så gott de kan. Då behöver man vara tolerant med misstagen och vandra vidare med nya erfarenheter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen