söndag 26 september 2010

Intakt men trampat på..... blickar det lilla aluminiumhjärtat upp på mig när jag är på väg hem.

Se mig verkar det ropa och jag SER det mitt bland barr och vilande på asfalten men med ett budskap om kärlek. I min betraktelse av världen skapar jag min egen verklighet och du kan skapa din. Vilka glasögon präglar din dag? Ser du dina misstag, det du saknar och det som irriterar dig? Jag gör tvärtom och för mig gör det hela skillnaden.

Jag vet också att beroende på vem som betraktar mig så ser de olika saker även om jag är densamma. Någon ser en person som är modig, spontan och följer sina drömmar och någon annan ser en singeltjej utan barn som lever ensam med två gamla katter. Andras bilder av mig kan inte styra mig. Jag måste våga vara i min egen unika prakt. Vi är alla unika. Mina världsglasögon påverkar även hur jag betraktar dem jag möter, som intressanta människor eller som avvikande. Jag gillar olika och utmanas av när jag möter något annat än det jag förväntar mig. Som ett litet trampat hjärta mitt på trottoaren en grå dag i September.


10 kommentarer:

 1. Något som jag vill stanna upp och tänka till på.
  Tack för det!
  Stora kramar,
  Annelie

  SvaraRadera
 2. Hjärt-Lung-Räddar Amisarna =)

  SvaraRadera
 3. ...å jag ser en klok och varm Vida. :)

  X-SoF

  SvaraRadera
 4. tack sötaste du för gratulationen!

  kramelikram

  SvaraRadera
 5. Fint inlägg, jag gillar din livsinställning och försöker verkligen lära mig av den! Kramen, Nadja

  SvaraRadera
 6. Vilken häftig bild; sådär kände man sig som tonåring...

  SvaraRadera
 7. Det är intressant det där, att titta på sig själv genom andras ögon - vad är det egentligen människor ser och vad vill JAG att de ska se? Det viktigaste är nog bilden man själv har av sig själv, det är den man förmedlar. Att folk sedan tolkar den olika är en annan sak.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Du är en underbar,rolig, unik och stark och speciell tjej. Alldeles magisk. Och en underbar vän.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Jag förvånas inte över att du ser saker i det lilla :) och ett tecken i det som ingen annan ser, det är ju du, väldigt unik och härlig! Har velat träffa dig snart, men vissa saker tar tid ;) men tänker på dig ofta. Kramar Di

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen