tisdag 7 augusti 2012

Bloggpiraten återvänder efter föräldraledigheten..

.. för ni trodde väl inte att JAG den store oberoende bloggreporten hade tänkt att försvinna? För er som missat mina eminenta reportage om vad som egentligen pågår, klicka på etiketten bloggpiraten så kommer ni till det bästa bloggen har att erbjuda.

Ånej, inte har jag tänkt att pensionera mig! Men med tre harpaltar så är man väl en modern man och tar sitt ansvar i hemmet tillsammans med Tea. Nu börjar harpaltarna dock bli så pass mogna att vi inte behöver vara två hela tiden. Dalkullan och Vida, de passar dock på att baktala mig när de får chansen. Följande sms-konversation utspelade nämligen sig när  Dalkullan lånade Vidas lägenhet:

Dalkullan: Vi har det jättebra här! Har dock sett bloggpiraten med familj. Har funderat på att lägga dem i en låda så att de inte dokumenterar :-).
Vida: Oroa er inte för bloggpiraten, han är helt försoffad numera och glömde till och med att hoppa ned i väskan.
Dalkullan: Du verkar ha rätt. Bloggpiraten är nog riktigt avdankad. 

HA! Nu är det dags att ta tag i livet igen. Avdankad? Snickelisnack, jag tror jag får dåndimpen i virkningen av såna påståenden. Här ska återgås till tätare rapporter.

Tea är också redo för att bli min fullfjädrade trainee som nu ska läras upp av den bästa det vill säga högst ärade jag. En sån traineeplats som andra slåss för på tv-program men som vissa lyckligt lottade kan lyckas få tag på, men sen är hon ju osedvanligt söt. Men för att hon ska få mjukstarta så är tanken att hon får göra lite mindre reportage som kommer att handla om intervjuer med Vida angående favoritböcker, sommarpratare eller om ni läsare har nån fråga ni vill ställa till henne. Tea kommer även att ansvara för en artikelserie som kommer att heta "Stockholm i min stoppning", Vida kan ju aldrig hålla sig hemma så vi kan ju likaväl passa på att tipsa om de platser som faktiskt är nåt att ha som hon besöker.

Inte för att det händer så mycket just nu. Under semestern bara slappade hon och storkonsumerade böcker och lata stunder. Nu jobbar hon och hon verkar lika gla för det. Sen så besöker hon märkliga platser där de har loppisar där man kan köpa gubbar och gummor (?!). 
Kanske Vida borde göra, som kan renovera, laga mat och städa och sånt där annat som Vida tycker är störttråkigt. Men kanske även en gammal Vida kan lära sig sitta, jag har hört henne säga att hon ska måla om sovrummet nu till hösten.. det tror jag när jag ser det. 

Ett bra initiativ dock som jag tycker Vida lyckats med är att stötta "Sticka till små". Hantverksglädje som värmer de som inte har nåt är ju bra. Det är ju inget som hindrar en att virka något istället för stickning heller. 

Vad Vida inte vet är dessutom att jag skaffat mig en allierad i Dalkullans hem så jag kan hålla koll på dem båda. En liten söt och listig sak men man får passa sig lite så man inte får dregel i frisyren eller bett i benet när hon är i farten. Men hon har lovat att hålla koll på konstigheterna i Falun. Nu ska här bli andra bullar! 


2 kommentarer:

  1. Härligt att se dig tillbaka igen!

    SvaraRadera
  2. Hihi.."kanske även en gammal Vida kan lära sig sitta" :O)

    SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen