måndag 13 maj 2013

Väva drömmar
Jag väver min egen dröm. I varpen sitter starka ulltrådar.
Djuprött och mossgrönt. Skytteln skapar guldgnistrande ränder.
Fram och tillbaka. Jag slår fast dem med bestämda bommar.
Mitt hjärta dansar med i takten. Vill inte vänta.

Dikten finner jag på nätet, bilden är en blomsterväv som min vän fotat. Båda fångar mig på olika sätt. Som en född drömmare så väver jag många drömmar men blickar även tillbaka på livets väv och ser de mönster som framträder i det liv jag levt. Lär mig och försöker skapa nya om jag vill annorlunda.

I drömmen målas tanken och där finner jag lust och möjligheter. Som en förberedelse inför den dörr som kanske öppnas eller som jag själv sågar ut där det tidigare inte fanns någon. Så många av mina stora och små livshändelser har jag först mött i drömmen och som sedan mött mig i verkliga livet. Ett drömjobb som fann mig är en av de saker jag drömde länge om. Sammanträffanden som lett mig rätt i livet för att jag lyssnat. Ibland kommer lösningen under nattens drömmar och ibland i dagdrömmarna. En vän finner svaret på något som snurrat.

Jag drömmer i färg, känslor, dofter, förnimmelser och ord. I tanken och känslan skapas drömmar varav många blivit sanna. Men jag tror att de tär viktigt att vi väver våra egna och inte andras drömmar. För vi vill ju inte samma saker utan våra drömmar kan skilja sig åt, ibland har jag upptäckt att jag trodde jag ville ha något men att det var en annan persons dröm. Var varsam om din dröm och vem du delar den med så att du får väva drömmen på det vis du vill.

Så slå dig ner i dina drömmars vävstol, ta ett djupt andetag och fundera över i vilken färg, material, storlek du vill väva alla dina drömmars väv. Lägg in trådar av kärlek, fantasi, förväntan och tillit. Allt du önskar kan du få.

20 kommentarer:

 1. Vad fint du skriver om bandet och drömmar! Lustigt att du gjorde det precis nu, för jag kan berätta hur mina drömmar kommer att skapas så småningom i en vävstol jag plockat ner från vinden :) kraaaam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vilket spännande och härligt sammanträffande.. undrar vilka drömmar du kommer väva nu :-)
   Kramar från Liv

   Radera
 2. "I dina drömmars vävstol"...

  Tack vad du skriver vackert!

  Jag ska tänka på det mera.

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart inlägg! Och den där blomsterväven skulle jag bra
  gärna vilja se på riktigt! Du får nog ge ut din blogg i bokform!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack fina du! Blomsterväven är jättefin, den fanns på nån utställning förra sommaren som en vän besökte. Tack för att du tror på att mina bloggtexter skulle hålla för det <3
   Kramar från Liv

   Radera
 4. underbara ord som förgyller min stund här i soffan med mitt tea. kram

  SvaraRadera
 5. Jag gillar bilden så mycket och ord, både de som citeras och de du skrivit. Klokt om att känna igen sin egen dröm.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack finaste, finaste Moi <3
   Kramen

   Radera
 6. Dina ord är som varma kramar, som solstrålar. Fick mig en tankeställare där. Kanske dags för mig att sätta mig ned vid mina drömmars vävstol en stund. Just nu tycker jag livet bara knagglar sig på, masar sig fram, osäkert och villrådigt... Ha en fin dag, vännen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack härligaste du!! Tänk om jag inspirerar till en ny väv eller fortsättningen på en gammal, det vore stort <3
   Kramar från Liv

   Radera
 7. Mmmm, finns det också tips om hur man VÅGAR börja väva? ;-)
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, bra fråga.. den ska jag klura på och se om det blir ett inlägg.. spontant tänker jag att om det är där det klämmer så kanske prata med en vän, en seriös coach/psykolog/medmänniska... men den första frågan blir ju.. vad är det som skrämmer med vävandet?
   Kramar från Liv

   Radera
 8. Och du är en mästarinna på att väva en bädd av de vackraste ord kära Liv. Ord som träffar rakt i hjärtat och stannar kvar. Gror och växer. Det är stort.

  Ta hand om dig vännen.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du ♥ Det tar jag sannerligen som en komplimang från en ordets mästarinna.
   Kramar och ta hand om dig med
   Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen