måndag 1 juli 2013

Från en annan del av världen...

... kommer ett mail som väcker tacksamheten till liv när dagen tar sin början. Ett mail från någon vars stig korsade min för många år sedan och jag fick en möjlighet att vara en del av att den  personen valde en ny livsväg. 


Jag älskar att vara en del av människors förändringsprocesser via mitt arbete som professionell coach och beteendevetare men för mig har det aldrig handlat om pengar. Det har handlat om en genuin längtan och passion i att stödja människor se sina styrkor, våga gå sina egna drömmars vägar och fatta beslut utifrån sig själva och sin visdom.

I det arbete jag har idag så arbetar jag med unga vuxna som lider av psykisk ohälsa och komplex problematik. Tidigare har jag arbetat som ätstörningsbehandlare. Jag bär många hjältar och hjältinnors historier med mig i mitt minne och mitt hjärta. De har visat mig styrka, mod och tillit till att det till synes omöjliga är högst möjligt. 

Idag den första juli 2013 är en dag att minnas. Idag blir projektet jag arbetat i en bestående insats. Det känns stort. Att politiker insett att vårt arbete är viktigt och att de värnar om att vi ska vara kvar för behovet finns. Våra resultat överstiger målen för att få ut deltagarna i samhället och bryta utanförskapet. Det är stort. Men ännu större är min tacksamhet för att jag får en chans av att vara en del i något jag tror på. Denna dag är värd att fira och det tänker jag göra. 

Jag tror vi alla kan göra en skillnad i någons liv om så bara med ett leende, en hand på någons axel eller en vänlig blick. Jag tror vi alla är är stjärnor med unik glans, så glöm inte att stjärnströssla någon du möter eller kanske dig själv en dag du behöver det. 


16 kommentarer:

 1. Grattis grattis om igen! Att göra skillnad är viktigt, som du säger räcker det med små saker men himmel vad ett ord kan göra gott när man vågar ta emot det. I min närhet, som du vet finns en person som får mig att leva och våga. Både du och hon förgyller min vardag, du genom att finnas här i bloggen och FB och hon som finns i närheten/genom nätet men också irl. Ofta känner jag att jag vill fylla min värld med människor som förstår att sprida glädje och stjärnströssel omkring sig. Att jag faktiskt är värd dessa människor. För sökte jag mig bara till dem som hade det svårare, kanske för att orka överleva själv. Jag vet inte. Idag är det lättare att bara vara den jag är.

  Jag blir glad att läsa om att du brinner för människor och att du vill förändra. Så skönt att pengar inte är allt alla gånger. Lycka till med ditt projekt och hoppas hoppas du möter många själar som en dag ser tillbaka och är glada över att ha mött dig.

  Kramar och stjärnströssel
  Ann-Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir det så att man söker det svåra istället för det ljusa.. men det kan vara svårt att finna kraften då. Jag blir röd och berörd att höra att jag påverkar någons vardag som jag aldrig mött. Det är STORT. Tack för det.
   Vi får ta den där fikan i klätterträdet någon dag!
   Varmaste kramen från Liv

   Radera
  2. Ja, ditt klätteträd vill jag se och dig vill jag möta! Jag tror vi alla behövs på ett eller annat vis, du har berör mig med dina texter och ditt sätt att vara. Det finns så många stjärnströsselmänniskor som man aldrig får en chans att möta, jag är glad över att jag mött dig här.

   Radera
  3. Tack och tack igen. Jag blir oerhört glad men måla inte upp en alltför perfekt bild för jag är en väldigt mänsklig människa.. men som tror på stjärnströssel. Vi får styra upp att ses.. den närmsta veckan är det ganska fullt men sen kan vi väl höras.
   Varm kram

   Radera
  4. Vi är alla människor ;) tror du är helt normal jag... jag kan nog vara lite tyst beroende på hur pratsam motparten är men kommer jag igång så. VI får styra upp det så vi ses. Jag är bortrest 16-19 juli.

   Radera
  5. Jag är bortrest under samma period, får se när vi får till det.
   Kramar från Liv

   Radera
 2. Heja dej och alla andra hjältar som gör världen till en bättre plats. Jag försöker dra mitt strå till stacken också som beteendevetare.

  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och tack igen.. och HEJA dig!! Är övertygad om att du gör en skillnad..
   Kramar från Liv

   Radera
 3. Finaste vän.

  Du är värd allt det bästa ♥

  SvaraRadera
 4. Du har en fantastisk inställning och det inspirerar mig!

  Stort tack för påhälsningarna hos mig och stödet!

  KRam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du, även du inspirerar :)
   Kramar

   Radera
 5. Stort Grattis! Det värmer ända in i hjärteroten att det finns sådan människor som du!
  Att göra skillnad för någon är SÅ stort.
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi alla kan vara den där människan, idag är det jag men imorgon är det du.
   Kramar

   Radera
 6. Ja det är sannerligen stort och värt att fira. Härliga framsteg som det bara kan komma vinster ur
  Grattis och kram för de´
  Emma

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen