onsdag 22 juli 2015

Söndagstur och tisdagsdans i skur

När söndagen just vaknat så sätter vi oss i bilen njuter vackra vyer och känslan av att inte ha några tider att passa. Två vänner på väg mot kända och okända mål. Vi stannar till på Drömkåken och njuter all dess färgsprakande prakt och fantastiska bakverk, det är en plats där det är lätt att väva drömmar. Det fyller mig med färg och inspiration och njutning. Det tar en timme att åka dit från Stockholm men jag älskar den här platsen. 


När vi åker vidare på färden finner vi en vacker 1200-talskyrka som vi stannar till vid och njuter hur något kan ha förvarats så länge samtidigt som samhället utanför förändrats på så många plan. Men målet för färden är också som att komma till en annan värld, Herräng dance camp, det största Swingdanslägret i hela världen.

Jag har deltagit där 2 gånger och det är helt magiskt, det är dans dygnet runt och deltagarna kommer från hela världen och invaderar ett litet samhälle under sammanlagt 5 veckor. Som kollo för vuxna som någon uttryckte det en gång. Swingmusiken ljuder från de olika danstälten och dansgolven och det är full aktivitet med pågående kurser. 


Helt plötsligt blir jag uppbjuden av någon jag aldrig mött och vi dansar tillsammans på asfalten. Jag har träskor och det är inte de bästa skorna för Lindy hop men det är ändå en sån härlig stund. Det är så mycket Herräng över det. På en gräsmatta så spelar nån fiol, ett par tränar på ett akrobatiskt hopp och någon ligger och sover i en hängmatta strax intill. 

Vi lämnar Herräng innan kvällen kommer men då väntar danskvällen som kommer övergå i natt och sedan imorgon, en del dansar fortfarande när de andra gått upp för att äta frukost. Kurserna har de bästa ledarna från hela världen och det finns en lekfullhet och glädje som ridå över hela veckan man är där. Nästa år kommer jag definitivt att åka dit, jag blev så inspirerad över att vara där. 

Tisdagen bjuder också på dans, när eftermiddagen faller så faller regnet och jag blir tveksam till om jag ens ska gå till Kungsträdgården som bjuder livemusik och Lindy hop. Dansgolvet är utomhus och att dansa på blött dansgolv är inte det bästa, det kan både bli halt eller för strävt så man fastnar med fötterna. Det här golvet är både och. Men när jag kommer så är det några entusiaster där och när jag väl har börjat dansa så kan jag inte sluta. Det är så roligt, så vi dansar mellan och i skurarna. När det börjar regna mer efter 2 timmar och både jag och min partner halkar mer än dansar så inser jag att det är dags att gå hem. Som en dränkt men lycklig jazzkatt vandrar jag hem med dans i stegen, varmt the och en dusch värmer när jag kommer in. Men inifrån värmer dansen och de härliga stunder jag njutit de senaste dagarna. Det är sommar det, att skapa semesteröar som väcker sköna stunder till liv.
6 kommentarer:

 1. Drömkåken står på min lista över ställen att besöka :) Danslägret låter verkligen roligt, som alltid när människor med passion för något träffas :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en fantastisk plats, härligt att du vill åka dit. Jag rekommenderar det varmt. Det är underbart med Herräng och precis som du skriver så är det så kul när människor med en passion träffas. Varm kram

   Radera
 2. Låter ju underbart. Jag önskar att jag hade taktkänsla och kunde dansa ☺ kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan lära dig.. både att dansa och känna takten. Jag tror vi alla bär den inom oss, titta på barn.. de dansar och känner rytmen men utan att bry sig om hur det ser ut eller vad folk tycker. Jag tror det går att träna upp <3

   Radera
 3. Fina mysiga stunder. Gillar att vara på väg mot kända och okända mål... det är en härlig känsla. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det verkligen, så himla härligt.. frihet att åka vart man vill och inte ha några tider att passa. Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen