måndag 14 september 2015

Drömmen om äventyret..

... har nog funnits hos mig redan som liten även om jag inte förstod det då.Jag har tidigare berättat om de cirkusdrömmar som bodde i mitt hjärta då jag skrev cirkusartist som svar på frågan vad jag ville bli när jag blev stor i de "Mina vänner böcker" man skrev i som liten.  Numera har jag insett att hela livet är ett äventyr att uppleva och att vardagsäventyr och nya bekantskaper kan finnas i varje dag. Man måste inte bo i en målad vagn, hänga med elefanter och njuta rosa sockervadd för att finna det (jag kan medge att min bild av cirkusen var väldigt rosaskimrande som drömmar sig bör).

Men i äventyret livet så kan oväntade dörrar öppna sig när man minst anar det, en sådan dörr ställdes på glänt för några veckor sedan då jag fick en möjlighet att få prövas till dansledare hos Friskis och Svettis utan att jag hade ansökt om det. En dörr som borde vart stängd eftersom de inte har så stort behov av dansledare just nu, men jag klev in genom den dörren och blev antagen. Så nu börjar ett nytt äventyr, att lära mig leda människor i dans och dansglädje. Min förhoppning är att alla som vill dansa ska göra det och känna glädjen, inte utvärdera sig själv utifrån en prestationsskala utan vara i steget. Vi kan alla vara dansare. Kom och dansa med mig!

11 kommentarer:

 1. Dock har jag inte samma kärlek till cirkus som fenomen eftersom jag är en större djurvän än människovän..men det är ju ett helt annat kapitel. Cirkus - djur = HÄRLIGT i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller helt med dig, som barn var drömmen rosaskimrande och elefanterna och tigrarna hade det bra.. som vuxen så tycker jag också att djuren inte ska vara en del av cirkusen.. och nycirkus är något som verkligen fascinerar mig, men de har inga djur. Men min barnsliga bild av cirkusen säger en del och jag håller med dig.. HÄRLIGT men utan djur i bur. Kramar

   Radera
 2. Ok...andligtjordligt har skickat en förfrågan på Insta ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt!! Äntligen får jag njuta dina bilder på fler ställen.Kram

   Radera
 3. Livet är en cirkus på sätt och vis :) Kram

  SvaraRadera
 4. Vilket tillfälle. Tack för inbjudan att få dansa med dig. Det är ingen som lyckats lära mig dansa än men vem vet, du kanske skulle lyckas. Tror att det är i glädjen lösningen finns. Att glömma alla dessa prestationskrav som ju faktiskt ofta mer dödar än levandegör är nog grejen. Tror jag ska ta mig en svängom i alla fall. :) Lycka till!!!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen