onsdag 27 juli 2016

No problem can be solved...... from the same level of consciousness that created it. (Albert Einstein)

Instruktören i mindfulness avslutar den magiska kvällen med att påtala att vi kan pröva att lösa problem utifrån nuet och inte det som redan varit. Vi kan alltid skapa ett nytt nu oavsett våra erfarenheter.  Det är egentligen bara nuet och framåt som existerar i denna stund om vi väljer att se det så. Därefter kommer ännu ett nytt nu.

Det går rakt in i mig, jag tycker om den tanken. Genom att skapa nya medvetandenivåer, lära mig stanna upp och observera istället för att omgående reagera kan jag skapa nya perspektiv och öppna andra dörrar. Jag har själv mött situationer där jag tecknar nya mönster och klivit in på andra stigar genom att inte agera som jag brukar utan stanna upp och agera annorlunda. Det är ofta utmanande på många vis men även så befriande när man ser hur man får nya resultat på problem där man tidigare använt samma strategier och därmed hamnat på liknande platser.

Förändringar, livsval och vardagsval föredrar jag att göra medvetet utifrån den jag är idag med de värderingar jag bär med mig istället för att i panik springa in på en ny väg som flykt från en annan. Tanken om ett nyskapat nu bär ju med sig möjligheten att skapa en annan framtid. Det förflutna med dess erfarenheter, härligheter och tråkigheter finns där att lära av, men man kan skapa nya lösningar på gamla och nya problem.

Jag minns de tre frågorna min mentor gav mig med på livets färd som handlar om acceptans, påverka eller att lämna. Det var verktyg jag behövde i den stunden, jag tycker om att bära med mig de i livets verktygslåda för att möta det som är, det som kommer och det som jag skapar i mitt nya nu.
2 kommentarer:

  1. å så kloka tankar...måste fundera på dom en stund. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fining, tycker om när mina inlägg får någon att vilja fundera vidare :)

      Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen