lördag 18 november 2017

Julmusiken ljuder medan jag läser om kvinnliga rebeller

.. det vill säga starka kvinnor och flickor som mot alla odds gjort fantastiska saker. Samtidigt står stjärnströsslaren vid spisen och lagar mat. Det är skönt att saker ändras.

Enligt folktron så spricker trollen när de fångas av solljus och jag tänker på alla de män men även patriarkala strukturer som de senaste veckorna uppmärksammats tack vare #metoo. De får även gärna spricka när de kommer fram i ljuset nu. Så att saker kan ändras. 

För det är ett samhälle där man behandlar varandra utifrån respekt oavsett vem du är och vad du kommer från som jag vill leva i. Där vi tillsammans säger ifrån när orättvisor, maktmissbruk och oacceptabelt beteende möter oss. Där vi gör det lätt att komma in i värmen men också klargör att man ansvarar själv för sina handlingar och hur man beter sig. Låt ljuset komma, låt trollen spricka och låt oss leva mer i ljuset och i kärleken. Det tror jag på. 

 
1 kommentar:

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen