fredag 22 januari 2010

Ett handskrivet brev...

.. möter mig i hallen när jag kliver in efter en lång och härlig dag. Det är en av de personer jag håller som mest kär som skrivit, nämligen min mormor.

Min mormor och pedagogiska mamman är de som jag får brev av oftast och jag blir så glad varje gång. Det är något visst med att få ett brev och jag bara älskar det. När jag var liten skrev jag brev i massor. Nu blir det inte lika ofta jag skriver men det händer ibland och jag vet att de ofta glädjer mottagaren att få just ett brev.

En mormors handskrivna brev värmer hjärtat hos ett barnbarn med sina ord, tankar och omtankar. Det har färdats från Gällivare och hem till mig i Svedmyra men egentligen landar det inte på hallgolvet utan mitt i mitt hjärta och fyller det med kärlek.10 kommentarer:

 1. åh vad mysigt!
  handskrivna brev är så fantastiskt kul att få och det måste vara extra fint att få ett från sin mormor.
  Jag har ju min mormor ca 35-40 minuter promenadvägen från mig så det blir inte så mycket brevskrivande då vi kan ses relativt ofta, men vi hörs nästan varenda dag per telefon och det är något som jag värdesätter högt.
  mormödrar ska man vara rädd om.

  önskar dig en härlig helg!
  kramelikramar

  SvaraRadera
 2. Jag minns inte när jag senast fick ett handskrivet brev... Det händer dock att barnen får det eftersom de lite sporadiskt brevväxlar med sin moster. Man blir ju alltid lika glad när det landar ett kuvert med omtanke i lådan - jag kanske ska skriva några brev i helgen.

  SvaraRadera
 3. Så mysigt!!!

  Mail i all ära men INGET går upp mot ett handksrivet brev med ett frimärke på kuvertet. :)

  Önskar dig en fin helg.

  Stor kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 4. Men...tänk att få ett handskrivet brev - vilken känsla!

  Det har jag inte fått på år o dag, och inte skrivit något heller. Finns knappt i mitt medvetande längre...nu när jag använt sms och e-mail så länge.
  Man vänjer sig o man vänjer sig av med...

  Tack för ett fint inlägg o Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Handskrivna brev och vykort är något man allt mer sällan får uppleva numera, men desto gladare blir man när de faktiskt dyker upp.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så roligt med handskriva brev tycker jag och handgjorda kort förstås.
  Du har en award att hämta på min blogg om du vill.
  Kram vännen!

  SvaraRadera
 7. Vilken värme ett handskrivet brev skänker! Jag borde bli bättre på att skriva för hand. Jag skäms nästan över hur ofta jag väljer att skicka iväg ett mail bara för att det spar tid... Jag ska försöka skriva mer, i alla fall små lappar till han när hemma.

  Ha en fin lördagskväll!
  Kram

  SvaraRadera
 8. För att fira 5000 besök finns nu en Amis-tävling på min blogg!

  SvaraRadera
 9. Jag har suttit en lång stund och läst ikapp i din blogg. Jag bara njuter varje gång jag "hälsar på dig". Du säger så mycket klokt. Ditt inlägg "the best way to get nowhere" gick rakt in i mitt hjärta, TACK för att du skrev det! Jag behövde läsa detta just idag.

  Vad MYSIGT att få ett handskrivet brev och helst från mormor, en av de käraste man har. Min mormor finns med mej på ett annat sätt. Handskrivna brev är skatter!

  STOR kram från Eva

  SvaraRadera
 10. Åh vad härligt...brev är helt oslagbart..! Och från mormor också...jag ryser och ler inombords.
  Du har förresten något att hämta inne hos mig... :) Stor kram!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen