tisdag 10 maj 2011

Crea diem....

.. det vill säga: skapa dagen.

När du ändå håller på och skapar dagen så fyll den med saker som ger just dig energi. Om man gör av med mycket energi så gäller det att fylla på på det sätt som passar just dig.

Det här har fyllt mig med energi de senaste dagarna:
- en långfika med en vän.
- två dagar i solen på landet med fågelsång och fjärilar och en fantastisk vän.
- att läsa en bra bok.
- vaniljmilkshake.
- prata coaching och varför jag älskar det jag gör med en nybliven kollega.
- att inse kraften i förändringsprocesser då jag pratar med någon som för ett år sedan inte trodde hon kunde klara någonting och nu har hon förändrat hela sin livssyn.
- solen, solen och solen.
- våren som slår ut i full blom.
- ett sms från en vän.
- en promenad genom staden med en mycket klok person.
- ansiktsbehandling och total avkoppling.
- en inbjudan till helgen.
- att bli berörd och rörd av en dokumentär.
- att vakna och se solens ljus silas genom nyväckta, ljusgröna löv utanför mitt fönster...
.. och massa andra saker som jag inte kommer på just nu.

Vad fyller dig med energi? Hur laddar du?
8 kommentarer:

 1. Naturen och trädgården!

  SvaraRadera
 2. Låter som härliga dagar! Jag fyller på energi genom att gå i skogen eller vara vid havet.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar din lista! Och jag gillar crea diem faktiskt aningen bättre än carpe. För det säger ju en hel del om att man kan påverka den själv... :)

  Jag visste inte att det var från ikea mobilen kom, jag har nämligen fått en kasse med bebisleksaker av en kollega och fastnade för mobilen med fiskarna... Jag har tänkt virka en egen också att ha över sängen.Vi får se hur det blir med det, apropå att skapa... ;)
  Spännande är ordet!
  Stora kramar!

  SvaraRadera
 4. En promenad på lunchen, göra färdigt det jag påbörjat - helst småsaker, köpa en riktigt lyxig glass, läsa en bok som är oförväntad bra....

  SvaraRadera
 5. Vilken fin blogg du har! Älskar senaste inlägget!Dessa ord tar jag med mig!

  SvaraRadera
 6. För tillfället behöver jag all energi jag kan få då vardagen tar mycket av den varan. Försöker således att samla så mycket så möjligt i mån av tid. Saker som verkligen gör mig gott är bl.a. att få komma ut i naturen på en löprunda eller promenad, umgås med vänner, slappna av i soffan med en bra bok, äta gott, resa osv. Sedan är det alla dessa små sakerna i vardagen!

  Kram

  SvaraRadera
 7. crea diem, det gillar jag!
  för mig som har varit sjuk och liksom tappat bort min energi och kreativitet någonstans bland hostningarna så är jag bara glad att äntligen ha orken att ta tag i dagarna igen!

  Härligt väder, härlig familj, härliga vänner och spännande uppdrag ger mig garanterat energin tillbaka :D

  massvis med kramar till dig min vän!

  SvaraRadera
 8. Jag hade sparat en lænk till det hær inlægget før att læsa det ordentligt en dag, och nu sitter jag med en kopp chaite och ska strax ut och springa, och så læser jag det! Och det var precis rætt dag før att læsa det, før igår børjade jag skriva dagbok igen efter flera månader utan - och det førsta jag skriver ær: jag gillar inte den personen jag ær nær jag gør saker som drar energi ur mig istællet før fyller mig. På sistone har jag inte skrivit dagbok, druckit mycket kaffe, sovit længe på morgnarna, trænat lite, inte yogat, druckit alkohol, sett tv ofta, ætit fet och salt mat och mycket brød, och inte ægnat næstan någon tid åt alla de projekt som jag ælskar. Inte konstigt att jag ær tung och trøtt i kroppen nær jag vaknar! Nu blir det att fylla på med bøcker, skrivande, yoga, træning, bra mat, morgonljus och saker som GER istællet før tar. KRAM! Tack før peppen!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen