lördag 30 juli 2011

Hittad i Oslo...

.. och jag tog den med dig i åtanke skriver en vän till mig när hon överlämnar denna fina bild.

"Fyll inte livet med dagar. Fyll dagarna med liv."

Klokord som jag hört förut men det ligger så mycket i dem. Lite visste hon när hon tog bilden om vad som skulle utspela sig i samma stad någon vecka senare.

Att fylla dagarna med liv i min tolkning handlar inte bara om att fylla dem med händelser utan snarare kanske uppmärksamma det som är själva livet och se med tacksamhet på det som finns. Glädjas åt det som finns i dagen istället för att jaga efter det vi saknar. Det har ni hört mig säga förut, men jag tycker det är viktigt.

Ibland rusar jag genom dagen och missar att stanna upp i nuet utan jag befinner mig tankemässigt någon annanstans. Andra dagar så är jag fullt närvarande. Jag dricker mitt the och njuter av alla dess smaker. Jag sticker mina fötter i Luleälvens vatten och låter den mjuka botten beröra mig och känna vinden som sveper mot min kind. En känsla av värme och kärlek genomfar mig mitt under vår förmiddagspromenad där jag går med några av de människor jag älskar mest i hela världen. Min katt Marilyn kommer fram för att ge mig lite gos, hon får det tillbaka. Mina ögon tåras över delad lycka med en vän.

De närvarande dagarna är fyllda med liv. Livet i sin enkelhet och fullaste prakt. Ibland minns jag ögonblick från vardagarna men jag får se upp så det inte är där jag lever utan mer i nuet. Det är nog en av mina största utmaningar eftersom jag är en tänkare. En av mina äldsta vänner brukar skratta åt mig och säga att du har alltid varit en drömmare. Hon har känt mig sen jag var tre så hon vet nog. Ibland har jag önskat att jag inte tänkte och kände så mycket men senare i livet har jag accepterat att det är sån jag är och försökt att använda det istället. Men ibland så vilar jag tanken och bara observerar utan värdering det som är livet.

Men fyll livet med liv, vänta inte på att någon annan ska göra det eller att du ska börja leva när du träffat den rätte, hittat det perfekta jobbet, under utlandsresan eller när köket är färdigrenoverat. Lev nu och lev väl. Då äger du ditt liv på ett sätt som är långt rikare och när du väl uppnår allt det där du drömt om har du haft en närvarande livsresa på vägen.

6 kommentarer:

 1. Precis vad jag funderade på under kvällens tur med fyrhjulingarna...man kan bara vara här och nu då man kör, uppmärksam på vägen men ändå tanken vilande och blicken på allt vackert i naturen. Åkte på många fina gräs/grusvägar i dag och sen... gruvdammen i Vintjärn i kvällssol...magiskt! :)

  SvaraRadera
 2. Kloka ord som vi nog alla inners inne känner till, men emellanåt behöver påminnas om.
  Hoppas att allting är bra med dig och att du njuter av en härlig sommar.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack Vida för kommentaren hos mig....ja, det har varit skönt att bara vila :)

  SvaraRadera
 4. Så sant, man borde ha den där texten någonstans där man ser den ofta

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen