lördag 17 september 2011

Alla i väntrummet skrattar högt...

.. åt mitt jubel då jag på SL's hittegodsavdelning får tillbaka min bortappade påse.

Det är tredje gången jag är där och det har gått två veckor sedan jag en tidig morgon på tunnelbanan glömde påsen som glidit in under sätet. En påse med ett stort värde för mig även om det ekonomiska värdet var ganska ringa. Inuti fanns ett kort med pepp inför examinationen som mina vänner fyllt i, en bok signerad av författaren och ett brev från mormor. Jag har verkligen hoppats att det skulle återvända till mig och det gjorde det. När jag blir glad visade jag det, jag insåg inte hur mycket förrän jag hörde skratten bakom min rygg.

Med min påse hängande på armen och ett brett leende så vandrade jag vidare på livets stig och glad över att det jag verkligen värdesätter återvände till mig, för vad kan vara mer värt än vänners stöd, inspiration i en bok och en mormors kärlek i brevform?

(bilden är inte min egen utan från en Iphone-applikation)

8 kommentarer:

 1. :) Bra att sakerna kom tillbaka.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att det gick att glädja dig och andra fast du tappat något varm kram!

  SvaraRadera
 3. Härligt! Det är trist att bli av med saker, speciellt de som betyder extra mycket, men desto roligare då det finns ärliga och trevliga människor som lämnar in det borttappade så att de kan hitta tillbaka till ägaren igen. Och jag tror att alla där i väntrummet gladdes med dig. :)

  Tack snälla du för dina rara och generösa ord om min blogg. Vilkt leende DU gav mig när jag läste det. Tack snälla! :)

  Sköt om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Roligt att läsa, särskilt för mig som alltid lämnar in saker jag hittar, om det så tar mig en dag, för att alla polisstationer är stängda för ombyggnad, har sommarstängt osv. Har också blivit retad för att jag gjort de, för att det är "saker som ingen skulle gå och söka efter, för ingen än du lämnar in sånt"... Som ett glasögonfodral med pengar och kondomer (!). Men man vet ju inte, kanske nån blev lika glad när den återfann just de pengarna och just de gummina, som du för din påse. :)

  Sen skulle jag säga en annan sak sist, när jag kom in efter Svedmyraskogsgooglingen, och det var att det var märkligt att se en blogg av nåt som tycks läsa mycket samma saker som jag. Jag är kanske smygcoach, eller coach in spe?

  Och tack för rara ord om min blogg. Den är tänkt att vara uteslutande pysselblogg och INTE en blogg om mig, mina dagar osv. Det lyckas så där när jag väl skriver (dvs när jag pysslat nåt)...

  SvaraRadera
 5. Så glad jag blir att höra att din påse kom tilrätta. Ofta är affektionsvärdet betydligt högre än det ekonomiska.
  Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen