torsdag 13 juni 2013

I skuggan av ett slott..

... sänker sig kvällningen över en sjö och lilla Vida som väver sommardrömmar.

Utanför fönstret i den prunkande grönskan växer hundkex, smörblommor och midsommarblomster. De  blommor som skapar sommarbuketter och känslor av sommar som många av oss längtar efter året om. Njut dem när de är här och gläds att de kommer igen. I daggkåporna vilar dagens regn. Om morgondagen bjuder regn, sol eller regnbågar visar sig när dagen gryr. Inget av det är viktigt på riktigt för mig för min sol bor i hjärtat mitt och i de människor jag har i mitt liv. De kan sprida ljus över den mörkaste dag.

Det är sommar nu med ljusa sommarkvällar, myggor som lurar och drömmar om semestrar och sköna stunder. Naturens palett bjuder på färgfyrverkeri, doftförnimmelser och skönhet som omfamnar mig vart jag än går. Jag dricker dem i stora klunkar och tror minsann stjärnströsslet regnat lite extra över mig under dagen, härliga saker händer i mitt liv och jag omfamnar dem med glädje. Dagen idag bjöd på måltider utöver det vanliga, inspirerande samtal med kollegor på Lejondals slott som är lika vackert och häpnadsväckande som jag minns det. Morgondagen tror jag bjuder på slottets magi, en katts kärlek och när kvällen faller en stund av sommardröm när helgen börjar.

4 kommentarer:

 1. Det var så vackert skrivet <3. Kramar

  SvaraRadera
 2. När jag läser ditt fina inlägg är klockan tre på morgonen. Utanför fönstret råder gryning och fågelkvitter...jag tänker att det lär bli soligt idag, på att du har alldeles rätt i att det visar sig nu, och på att det är härligt att dela dina tankar så här i sen-natten.
  Önskar dig en lika vacker gryning som den här!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du, dagens gryning var magisk.
   Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen