måndag 24 juni 2013

Stunder av reflektion..

... är en nödvändighet för en tänkande Vida.

Att vända blicken inåt och i obruten tid få fundera över stort och smått. När tanken inte hinns med så känns det i maggropen för mig. Ibland snurrar jag dock in mig i för många tankar om jag tänker för mycket, då behöver jag göra något som bryter tankespiraler som trasslar in sig. Men nu är det reflektionstid jag längtar efter.

Det har varit mycket roligheter och härligheter på sistone, jag har njutit härliga stunder på vackra platser med fina människor men jag ligger lite back på reflektionskontot. Så nu tar jag lite sån tid för att finna mina tankar igen som också är bundna till mitt hjärtas val. Ett erbjudande svävar i luften, frågan är om jag vill ha det eller ej. Måste lyssna inåt för att fullt ut fatta det beslutet. Jag ska sova på saken och lita på att rätt svar kommer till mig. Annars tar jag lite mer reflektionstid, vissa beslut får ta längre tid än andra.

I livets trädgård njuter jag full blom och nya upptäckter för sinnena,
genom att blicka bakåt i mina erfarenheter och det jag tror på kan jag
lättare välja hur framtiden ska se ut. 20 kommentarer:

 1. Ibland längtar jag efter tid att bara sitta ostört och reflektera och fundera lite. Den snurrar så snabbt den här tiden och all annan tid också. Arbete arbete arbete, känns det många gånger som. Men jag jobbar inte mer än de jag känner. Inte ens 100 procent. Man har ju ett liv utanför jobbet som ska hinnas med och levas det också. Men när jag har semester då ska jag fundera hur mycket jag vill :)

  Jag hoppas du kommer till ett beslut som känns rätt och riktigt för dig.

  Vilket fint foto av dig!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns viktigt för mig.. och jag önskar dig all den reflektionstid du önskar.. på semestern men även till vardags.

   Tack :)

   Radera
 2. Åh tack för idag finaste di.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv du härliga! Fantastisk stund!
   Kramen

   Radera
 3. Det finns stunder då man ska ta sig tid att tänka efter och över. Jag själv kan vara väldigt spontan och inte alls tänka, fattar beslut som jag sedan ångrar. Oftast är jag den som behöver tänka efter ordentligt men samtidigt känner jag att om jag inte gjorde något spontant skulle jag aldrig få något gjort. För är det bäst att aldrig tänka, som det kontrollfreak jag är!

  Jättefint foto av dig!

  Kram Ann-Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag överväger nog oftast noga vissa beslut.. och försöker få en balans mellan hjärta, magkänsla och rationellt tänkande.. Jag är också ett kontrollfreak men jag har en väldigt spontan sida som ska samsas med den.

   Kramar från Liv

   Radera
 4. Låter klokt...!!

  ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackelitack, det känns klokt.
   Kramar

   Radera
 5. Så fint det känns att titta in till dig strax efter att jag publicerat dagens inlägg, och inse att vi går i samma tankar just nu, du och jag=) Två själar, en tanke, på något sätt =)

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var magiskt.. sannerligen två själar samma tanke.
   Kramar

   Radera
 6. Du är klok du! Det är bra att ha reflektonstid, speciellt om beslutet är viktigt! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jätteviktigt!!
   Kramar

   Radera
 7. Som vanligt är du klok som en uggla. Svaren finns inom och kliver fram om vi bara ger det tid
  Love
  Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du, de gör ju det :) Det är det som är så gott..
   Kramar

   Radera
 8. Som jag känner det igen! Klokt att få tid för reflektion.
  Hoppas beslutet kommer enkelt och självklart när tiden är inne. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör det, men det var inte helt lätt att fatta..
   Kramar från Liv

   Radera
 9. Det är viktigt att ta sig tiden att emellanåt stanna upp och reflektera över allt det som händer och sker runt omkring en. Efter en intensiv period, i synnerhet en som innehåller en massa roligheter är det än viktigare. Svårt att ta sig tiden, men för att faktiskt kunna uppskatta allt fint som händer måste vi kunna landa i det också.
  Låter fint att höra att du nu tagit dig den tiden. Önskar dig en fortsatt fin dag och vecka.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, för mig är det livsnödvändigt. Att liksom komma ikapp mig själv i tanken. Om jag inte får den tiden är det precis som du skriver. Jag får svårt att uppskatta allt fint i det som händer.
   Kramar från Liv

   Radera
 10. Åh vad fin du är där i trädgården! Vad kan det vara för träd.. kan jag inte låta bli att tänka, växtgalen som jag är. En rhododendron tror jag fast det ser ut som en azalea, men de kan välan inte bli så stora... hm.

  Jag önskar dig ett tydligt svar, så du kan veta. Det är svårt det där med val. Jag har hopplöst svårt för det själv, det är mycket - å ena sidan... men å andra sidan. Och så det där att verkligen lyssna till sitt hjärta.. du har rätt i att det krävs lugn för att man ska höra.

  Fast å andra sidan (du ser så där håller jag på jämt ;))så brukar det bli bra i alla fall även om man gör "fel" val för inget är hugget i sten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3 Det är en bild från azaleadalen i Slottskogen så du har rätt i din gissning och de kan uppenbarligen bli så stora. En helt fantastisk miljö att vandra i när alla azaleor stod i blom.

   Det blev ett tydligt svar även om det var mycket tankar, det finns fler saker att fatta beslut kring men de kommer på vägen.

   Kramar från Liv.. ja och väljer man fel val så kan det bli rätt

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen