söndag 16 februari 2014

No matter how long the winter..


Spring is sure to follow står det skrivet på en griffeltavla och jag njuter orden.

Det är ju så, att många längtar vår just nu. Om inte vi hade vintern skulle vi kanske inte få njuta denna ljuva längtan efter naturens förändring och återfödelse. Längtan är en bitterljuv känsla. att få längta efter någon och sen mötas och det blir sådär varmt och härligt i hjärtat. Jag längtar ofta efter min familj och i helgen får jag kvalitétstid med min bror och hans sambo i Örebro.

Örebro visar sina vackra fasader och vyer under en grå himmel. Men inomhus väntar värme, god mat och mysiga fikor. Varm choklad en regnig dag tillsammans med min kloke bror och hans tillika kloka sambo på mysiga Fröken Brogrens Veranda är en sån där stund jag sparar i hjärtat och kan njuta närhelst jag önskar.

Staden påminner mig också om min bästa vän som bodde där på 90-talet. Hur vi längtade efter varandra i varsin stad och sen möttes här och njöt av varandras sällskap. Det är mycket kärlek i längtan så jag längtar kärlek och kärlek längtar mig.

17 kommentarer:

 1. Visst är det så! Mitt i den mest intensiva längtan så vet vi ändå att våren, solen och värmen är relativt nära förestående.
  När vi igår låg i soffan och tittade ut på regn och rusk kunde vi inte sluta prata om allt vi ville göra när temperaturen blev högre och dagarna ljusare. Jag längtar verkligen otroligt mycket nu, men snart, mycket snart...!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så.. vilken mysig stund det lät som. Att ligga inomhus och blicka ut över regnet och prata om allt roligt ni ville göra.
   Kramar

   Radera
 2. Dina ord är så varma och hjärtliga. Vilken härlig helg du haft. Kram stoooor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm... En så himla härlig kväll. Balsam för själen :)
   Stor kram tillbaka
   Liv

   Radera
 3. Jo, visst kan längtan vara härlig. Men ibland längtar man så mycket att det gör ont. Och jag längtar verkligen till våren nu och den kommer ju snart.
  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, längtan kan verkligen göra ont ibland men desto bättre när man får det man längtat efter. Annars hade man kanske inte uppmärksammat och njutit lika mycket.
   Kram från Liv

   Radera
 4. Ser mysigt ut där - får lägga det på minnet. Ibland kan längtan bli rätt förfärlig men också underbar... när den där längtan till något inträffat känns det så tomt. Kanske är det då man börjar leva på minnen?
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det för har du vägarna förbi är det värt ett besök..
   Ja, den tanken är intressant.. den får du gärna spinna vidare kring för det vill jag läsa hur du tänker om.
   Kramen från Liv

   Radera
  2. Lovar att fundera vidare inne hos mig... endera dagen så...

   Radera
 5. Längtan betyder mycket i livet utan den blir det mycket tomt. Nu ser vi fram mot våren, solen och värmen. Den längtar jag efter! Allt gott till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som härligt längtan! Allt gott till dig med Maria!

   Radera
 6. Tack från mitt hjärta för din kommentar. Det kändes gott att läsa den. Den behövdes.

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 7. Så vackert!
  "jag längtar kärlek och kärlek längtar mig"
  Som praliner!
  Varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.. för att du kallar mina ord praliner. Det gör mig glad.
   Kramar från Liv

   Radera
 8. Vilka underbara chokladkoppar! Att få dricka en sån längtar jag efter nu :) och så längtar jag som sjutton efter att få gräva i trädgården. Snart... snart..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ljuvlig choklad. När den är som bäst och tillsammans med människor man tycker om i en mysig miljö. Snart väntar våren i trädgården och du får finna lycklig ro.
   Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen