måndag 21 juli 2014

I det stora trädets skugga.... samlar jag mína sinnen för att nedteckna dem på pränt. Jag tycker ju om att vila under träd så där finner jag ro mitt i processen.

Det är första dagen på skrivarkursen som jag fick i 40-årspresent av min familj och vi samlas 14 personer på Åsa Folkhögskola för att utveckla vårt novellskrivande. Jag som inte skrivit noveller sen jag var ung, det är en spännande utmaning i sig att utforska en skrivarform som inte är min vanliga. Att göra det tillsammans med andra och få höra deras texter, tankar och reflektioner är kul men även utmanande då jag inte är van vid att dels bli granskad men även att så snabbt producera korta texter. Jag har inte hunnit bli uppvärmd än och hinner inte riktigt med då jag ofta vill smaka på ord och formuleringar längre. Bra träning med andra ord.

Det är en trött Liv som kryper till kojs när natten sänker sig men med ett avslutande nattdopp i den vackraste av sjöar så kommer själen till ro medan dimmorna dansar i vattnets vrå.


12 kommentarer:

 1. Önskar jag var där! Kram och ser fram emot att få läsa vid tillfälle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska du absolut få, du om nån skulle verkligen kunna ta en sånhär kurs med alla dina ord.. eller förresten, du behöver ingen kurs.. du skriver ju redan så bra. Kramar

   Radera
 2. Spännande sommarutmaning du tagit dig an!
  Kanske det blir någon liten novell som vi får läsa?
  Önskar dig en fortsatt utmanade och intressant vecka!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske får ni det en vacker dag.. jag ska slipa klart den i mitt inre först. Kramar

   Radera
 3. Vad roligt, hoppas vi kommer att få läsa något sen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer ni nog, och jag vet att det kommer att påverka mitt skrivande.. ska landa klart först bara. Kramar

   Radera
 4. Låter härligt Liv och när vi utmanas växer vi. På så många sätt. Som jag längtar till den dag då jag kommer hålla en av dina böcker i min hand. För jag vet att den dagen kommer. Dina ord kommer finna sina läsare.

  Kram på dig♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag växt den här veckan, har nog lite växtvärk tror jag. Ja, en dag kommer kanske boken.. av vilket slag den än månne vara. Kramar i massor ♥

   Radera
 5. Å vilken underbar present. Vilken utmaning. Jag hoppas du njuter och inte känner allt för stor prestationsångest. Jag hoppas du vill dela med dig av någon text framöver.
  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. En så oerhört generös present <3 Stundtals har prestationsångesten ställt till det för mig, men det är ju en utmaning i sig. Jag kommer dela texter, ska bara se till att de blir klara först.
   Kramar och tack för pepp

   Radera
 6. Det ser mysigt ut. En ny upplevelse �� . Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det verkligen, vackra dagar och det var så mycket nytt. Kramar ♥

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen