söndag 25 oktober 2015

Det blir inte alltid som man tänkt sig....... men det kan bli härligt ändå. 

Igår besökte vi ön La Digue, planen var en härlig dag där vi kunde njuta en ö med lugnt tempo där de flesta tar sig fram på cykel eller på det mer traditionella sättet med oxkärra. Det fanns stränder att besöka och även nyskördad vanilj att kunna handla med sig hem. 

Men när vi anländer visar det sig att kärran vi tänkt boka var upptagen för dagen och de andra var mycket dyrare, så vi hyrde cyklar istället och trampade iväg på vägar kantade av lummig grönska. Vi stannar till på ett take away ställe där maten var vällagad, billig och där man kunde sitta och äta utanför under ett litet uppställt tält. Då kom regnet och sen fortsatte det komma under resten av dagen. Inget lite fint duggregn utan till mestadel ett ösregn. Så av våra planer blev inte som tänkta. När vi ska cykla tillbaka till den lilla staden så visar det sig att en av cyklarna fått punktering. Allt går att lösa men det tog en bra stund. 

Var det en misslyckad tur för att det inte blev som vi tänkt oss? Absolut inte, vi fick oss massor av skratt och kom hem som dränkta katter. Då är man tacksam över att temperaturen ligger konstant mellan 26-29 grader i skuggan. Dagen blev inte som planerat men La Digue finns kvar och dit kan man komma åter. Men att skratta med vänner, det bör man njuta i stunden oavsett om regnet piskar eller inte. 

Ett stort stenbumlingshjärta fann jag i Valleé de Mai, en plats där
Coco de Mer växer vilt som en av två platser på jorden. Det andra är på
den närliggande ön Curiuse.

4 kommentarer:

 1. Håller med dig. Bland bästa stunder på resan är när det händer det oförutsägbara - att det inte går så smidigt innebär inte misslyckande.
  Härliga upplevelser på din resa. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så.. det blir något som bryter av och som man minns. Det är ju inte solen och stränderna som gör att jag åkte dit. Kramen

   Radera
 2. Skönt att få och att kunna skratta :) Coco de Mer? Måste googla! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kommer skriva mer om den i ett annat inlägg men inte idag. Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen