onsdag 26 juni 2013

Should I stay or should I go?

Beslutet är fattat. Jag stannar.

Idag har jag tackat nej till ett spännande jobb med utvecklingsmöjligheter. Inte ett lätt beslut men det känns rätt. Jag är lyckligt lottad som har världens roligaste arbete och med de bästa av kollegor. Men utveckling och nya utmaningar lockade och det fanns en osäkerhet kring  om det skulle ske förändringar på min arbetsplats så jag sökte en annan tjänst. 

När man står i de där vägskälen i livet så är det inte alltid så lätt att se vilken väg som är den rätta för stunden. I det här fallet blev det magkänslan, reflektionstid, vänners stöd och rationellt tänkande som  tillsammans gjorde att beslutet växte fram. Men jag lärde mig mycket på resan, såsom hur mycket min erfarenhet och kunskap räknas och värderas utanför min lilla ankdamm. Nu ska jag sova gott och invänta andra beslut som behöver falla på plats.  


24 kommentarer:

 1. Inget lätt beslut förstår jag men magkänsla ska man inte förakta!!

  KRam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska man inte har jag lärt mig, tror att det handlar om att man registrerar signaler och slutledningar som kanske inte är uppenbara. Det fanns mycket logiskt resonemang också som bidrog men magkänslan var viktig.
   Kramar från Liv

   Radera
 2. Svar
  1. Tack finaste du. Kärlek tillbaka <3

   Radera
 3. För dig i stunden gjorde du rätt. För visst är det så att det som finns nu är det som finns och inget annat. Att gå på magkänslan och reflektioner är en härlig kombination tycker jag. Jag önskar jag hade mer av magkänsla- eller lättare att följa den. SÅ jag säger grattis till ditt beslut som passade dig här och nu.

  Kramar i morgondiset- utanför mitt fönster står en lyftkran. Morrar och stör mitt skrivande men det är tillfälligt i morgon är den borta igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i stunden var det definitivt rätt.. om det råder ingen tvekan. Jag kombinerar den med mycket annat men den är en tungt vägande faktor.

   Kramar från Liv till just dig

   Radera
 4. Skönt när beslutet väl är fattat, men jag förstår att det var ett tufft beslut. Lita på magkänslan.

  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag, men vägen dit var knöglig på sitt vis.
   Kramar

   Radera
 5. Skönt att känna att man fattat rätt beslut. Jag står själv vid samma vägskäl men vet inte riktigt vad magkänslan säger mig. Jag väger för- och nackdelar men det definitiva beslutet varierar under dagens lopp. Vi får se vad tiden utvisar...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer med tiden, jag fick väldigt kort tid på mig att fatta mitt beslut men det kändes helt rätt när jag väl funnit det. Men det är klart det fanns delar av tjänsten som hade utmaningar jag inte kan få i mitt nuvarande jobb..

   Kramar från Liv

   Radera
 6. Sådärja...då har du i a f fattat ett väl grundat beslut som känns rätt och det är ju det allra viktigaste. Ibland behöver vi göra sådan loopar i livet för att vi ska få lite klarhet
  kram kram till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det och för att få syn på nya sidor och möjligheter. Att välja att stanna kan vara ett viktigt val också som jag behövde göra.

   Kramar i massor

   Radera
 7. Allt är precis som det ska vara.
  Förlita dig på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag och det känns bra
   Kramar

   Radera
 8. Vad skönt att du bestämt dig. Och vad roligt att du stannar kvar.
  Du har ju världens bästa jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis :) Å det är ju inte alla som kan säga samma sak.
   Kramar från Liv

   Radera
 9. Det är alltid så skönt när man har bestämt sig :) Vilket fantastiskt citat! Kraaam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underbart! Ja, det är en skön känsla.. då kan man koppla av lite igen på något vis efter alla tankesnurrar..
   Kramar

   Radera
 10. Hoppas du njuter av helgen efter det stora beslutet! Nog vet jag att det är viktigt att följa magkänslan, jag gjorde det inte en gång och det slutade inte bra!
  Kram
  M.E (Melodys matte)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag och det känns rätt. Sen var det en bra process för mig att se hur mina kunskaper värderas inom sfären och det var högre än vad jag trodde.. så det gav mig en insikt. Jag har också gått emot magkänslan och det leder mig inte rätt.
   Kramar

   Radera
 11. Oh så svårt det är att fatta viktiga beslut! Men nu vet du :) Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu vet jag och det känns rätt!
   Kramar från Liv

   Radera
 12. Om du någon gång ändå vill byta jobb, kan du bli en beslutsfattare. Du tänker så rätt kring att fatta beslut tycker jag, och du använder så bra verktyg,
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var en riktigt fin komplimang <3
   Ha det underbarast!
   Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen