tisdag 1 juli 2014

Finn fem rätt...


.. är en härlig uppmaning från härliga Vridupp på instagram.

Varje dag kommer en ny uppmaning från Vridupp men den här tycker jag är så himla härlig. Finn fem rätt med dig själv! Finn fem rätt med vädret! Finn fem rätt med din granne, partner, personen i kassan på konsum! Finn fem rätt med dagen.

Ibland är det enkla det bästa. För tänk om vi istället för att leta och reta oss på "fel" letade efter härligheter, gladämnen, saker vi uppskattar eller nya saker eftersom vi tvingas leta efter det rätta så ändras ju hur vi ser på dagen, grannen och oss själva. Kanske inte direkt men i långa loppet påverkar det mer än du tror. Så härliga ni, gå ut i livet och leta fem rätt!


10 kommentarer:

 1. Haha...ja det är så underbart och värt att föra vidare...det tyckte ju jag också som du såg. Men jag har faktiskt haft den här övningen med mina klienter ibland också. För om vi söker fel...så kommer vi finna Men om söker rätt så kommer vi också att finna det....
  Fem rätt hos mig är nog spontan, kreativ, glad, jordnära, andlig, lyssnande, tillåtande....jaja sorry det gick inte att stoppa...haha
  Kramar du vackra glädjespridare med osynliga änglavingar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var så kul att det var på samma dag. Jag har aldrig använt den i som finn fem rätt så tack för det tipset. För precis som du så vet ju jag att det gör hela skillanden.. du har så många rätt och jag älskar att du inte nöjer dig med fem..
   Kramar

   Radera
 2. Det är lättare att finna de där fem felen och lägga till ett par hundra till. Jag tycker inte det är så konstigt, uppfostran säger att man ska finna fel, lite jante så där att det inte är tillåtet att säga bra om sig själv. Men det har jag för mig att vi pratat om tidigare hur dumt det är. Det är en strålande idé att finna fem rätt så here we go: kreativ, glad, tänkande, musikälskande, nördig

  Kram och hoppas din sommar blommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag vill att du letar rätt för du har så många och jag blir så glad över de du skrev ner härliga du.
   Kramar i massor

   Radera
 3. Härligt! Och jag kan bara nickande instämma, jag tror att vårt liv påverkas i positiv riktning om vi försöker se det positiva och möjligheterna istället för det negativa och svårigheter. Att det bildas positiva spiraler.

  Ta hand om dig du kloka livsnjutare!

  Kram Charlie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fining och njut livet på bästa sätt du vackra stjärnströsslare
   Kramen från Liv

   Radera
 4. Du är så klok som hittar det positiva och vägleder oss andra in på goda tankebanor! Önskar Dig en härlig helg med en massa positiva händelser!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, just den här var snodd... men positiva cirklar att sprida gör gott tänker jag och jag önskar verkligen dig detsamma.
   kramar från Liv

   Radera
 5. Va bra att man vände på det :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underbart att vända på.. och gå och leta rätt hela dagarna. Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen