fredag 14 juli 2017

Så kommer regnet...

... det som utlovats i dagar men som bara visat sig i kortare regnfall eller gårdagens duggregn under kvällen.

Jag vaknar först i stugan och rullar ut yogamattan på verandan och sitter där och dricker the och tar in hela regnet med dess ljud, dofter och dropparna som landar efter sitt fall. Det är svalt men mysigt. Att stanna upp, lyssna in och vara i det som är... ljuvligt. För några månader sen skrev jag en text i Grow Magazine nummer 2/2017 om kreativitet.. och vikten av att vila för kreativitet. Ni kan läsa texten i förra numret av Grow eller försöka tyda den via mina foton nedan. Oavsett vad.. se till att vila och prioritera återhämtning.

Jag tar mig verkligen tid att vila och reflektera under min semester, att sitta och dricka the i regnet är sagolikt för sinnet och sinnena. Jag vandrar i nuet tillsammans med de äldsta i vår generation och den yngsta.. det skiljer 85 år mellan dem men lekfullheten saknas ingen i vår familj. Den är också viktig för kreativitet, att fortsätta leka. Men det kan jag skriva om en annan dag. Idag tänker jag göra både och, vila och leka. Det skapar vackra blommor i livet.


8 kommentarer:

 1. Jag har ju läst om resan och om behandlingen...men den här texten klargjorde det ännu mera. Något att fundera på...man kanske ska skapa något liknande hemma. Ha saker som mat tex förberedda och bara vara...hmm.. Tack för dina ord, ska fundera på dom en sväng till :)

  SvaraRadera
 2. Ja, det går ju att skapa hemma... eller låna någon annans hem när de är borta kanske. Lättare att låta bli att se mina "måsten" i ett sånt läge. Ha det underbarast i sommaren <3

  SvaraRadera
 3. Finaste, finaste Liv. Som alltid när jag läser dina ord slås jag av hur klok du är kära vän. Att du har kontakt med både kropp och själ. Att du lyssnar på vad de säger dig. Och det gör mig så glad. Du fantastiska varma själ. Kvinnan med det stora, stora hjärtat och en lika stor öppen famn. Du, som inte bara är den finaste bloggvän, utan också är en kvinna fylld med livslust, nyfikenhet, dans, värme och ordkonst. Jag är tacksam och glad över att våra vägar korsades i detta stora blogguniversum den där gången för många år sedan. Du är en av de som har hängt med på nästan hela resan och du anar inte hur mycket dina ord har betytt genom åren. Du lyfter människor kära Liv. Vilken fantastisk gåva du har. Och även om jag nu lämnar bloggvärlden kommer jag självklart fortsätta kika in här hos dig för att se hur du har det och bli inspirerad av ord, bild och visdom. Få en dos av livslust och stjärnströssel á la Liv.♥
  Jag hoppas att vi en dag möts över en fika så att jag får ge dig en stor varm kram och du vet att jag har sparat plats i bokhyllan här hemma för dina böcker. För jag vet att de kommer en dag. Världen behöver dina ord kära Liv.

  Sköt om dig vännen och ha en fortsatt fin sommar och lova mig att du aldrig slutar se på livet som fyllt med oändliga möjligheter och äventyr.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finaste, finaste Lotta <3. Jag vet inte ens vad jag ska svara för din oerhört snälla ord som gör mig ödmjuk, glad och väldigt längtande till den där fikan och få träffa visa du som skapar vackra bilder både med kamera och när du målar dem i ord. Även jag inväntar din bok och att få hålla den i min hand och öppna den för att läsa det som väntar.

   Önskar dig den vackraste av somrar och hoppas vi ses någonstans i världen <3.

   Kramar från Liv

   Radera
 4. Jag gillar också vila och leka och uppskattar att umgås mellan generationer. Ålder är bara en siffra. Barnet finns inom oss alla. Det gäller bara att våga släppa fram det ibland. Okej! Kanske har det funnits tillfällen där jag borde låst in det i en garderob. :)
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... älskar din avslutning.. mitt barn har nog också behövt bli begränsad ibland, eller inte. Ålder är sannerligen bara en siffra, har vänner som är 20 år yngre och 20 år äldre och mer därtill som jag umgås med. Det berikar verkligen.
   Kramar

   Radera
 5. Fint skrivet! Jag umgås också med de som är betydligt äldre än mig själv och ibland även de som är yngre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en riktig skatt tänker jag, man har så mycket att lära av varandra och över generationerna. Ha en fin dag och tack för titten!

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen