lördag 31 mars 2018

Det står ett vackert citat av Tove Jansson på väggen


.. och jag dricker ett the inspirerat av snusmumriken som heter äventyrarens färdkost på ett mumininspirerat café i Gamla stan där jag och en vän möts i ett samtal bortanför tid och rum. Omgiven av kartan över mumindalen och bilder från Mumin pratar vi om att våga, att stå på sig men också om allt det vackra och fantastiska i livet. Det vackra som redan finns som man inte behöver skapa. Men också om vänskap som föddes för 14 år sedan och som växer och frodas ännu. På min födelsedag skrev hon så vackert:

Du är en viktig pusselbit i mitt liv. Du lär mig om Hawaii och synkronicitet, skickar sms för uppmuntran och håller på mig när livet är svårt och hejar på i uppförsbacke. Du är min kompass. Vi promenerar i stjärnströssel och dansa i regn. Mina barn är dina barnbarn, ses snart vackra själ!

Det är något så vackert med vänskap och det är något av det som är en av mitt livs största skatter, att det finns så vackra människor i mitt liv. När vi fikat klart är det dags att dela hennes present till mig, ett besök i Stockholm Saltspa där vi njuter salt och ljusterapi i deras saltrum. Magiskt, energigivande och avslappnande på samma gång. Jag borrar ner mina fötter i saltet och tänker att livet är gott. För det är det, med sina upp- och nedgångar med sina gråa dagar och glittriga stjärnklara nätter. Det är ett vackert äventyr och när natten faller över staden är jag glad att jag delar det med er. 

1 kommentar:

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen