söndag 16 februari 2020

I en annan del av världen...


.. är det som vi tappar känsla för tid och rum.

Vi vandrar i nuet och låter oss hänföras, förundras i värmen och i det vackra. Vi spenderar fem dagar i staden Ubud på Bali där trafikljud blandas med rökelsen från någon av alla de vackra offerkorgar med blommor och mat som finns på trottoarer och på hinduiska altare. Vi vandrar i gränder och finner okända platser, små tempel och fantastiska matställen.
Risfälten finns överallt och en dag vandrar vi på en liten canyon mellan två vattendrag. Det är svindlande vackert och högst upp finner vi ett spa där vi tar pedikyr med utsikt över det vackra.

Värmen och fukten tar stundtals andan och kraften ur oss, man svettas varje steg man tar men efter en sagolik cocosglass, en färsk cocosnöt eller en kall öl får man kraft att vandra vidare och upptäcka.En dag hyr vi en chaufför som tar oss ut utanför Ubud för att se annat. Vi far till ett vackert tempel med vattenreningsritual och därefter upp till en restaurang med utsikt över vulkanen och en sjö (se filmen). Därefter åker vi till ett spa med varma källor inrett i kitschig stil med lila elefanter. Den största upplevelsen av färden var nästan mötet med vår fantastiske Ariex som berättade om Balis kultur, vardagsliv och religion. Det gav oss en inblick vi inte kunnat få annars.Det går inte att fånga Ubud i några rader och bilder, jag får skriva mer när vi landat mer. Sista kvällen i Ubud som är alla hjärtans dag går vi på livejazz och det är underbart. De jammar och leker med tonerna som bara jazzmusiker kan.


Vi lämnar Ubud för att åka till den vackra lilla ön som heter Gili Air. Här finns inga bilar eller mopeder utan bara cyklar och hästskjuts. Man går runt ön på 2 timmar vilket vi gjorde under gårdagen och häpnade över öns skönhet, havets värme och alla gungor som fanns uppsatta. Vi fick ju bara lov att testa dem.

Nu sitter vi nyvakna och inväntar frukost invid vår pool där vi tänker ta ett svalkande dopp innan vi beger oss ut på dagens äventyr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen