fredag 13 mars 2009

Fredagsfilosofi i Mars50 tulpaner för 100 kr inköpta på Huddinge torg får avsluta en mysig vecka.

Vardagslyx med färgprakt. Snittblommor lyfter ett helt rum med sin närvaro. När jag bär hem dem så ler jag och lyssnar på fågelsång. Mina naglar är finare än de någonsin har varit tack vare Christel. De känner sig vardagslyxiga och annorlunda. Tacksamheten finns där över det som är gratis som fågelsång, frisk luft och vacker natur men även över saker som jag nu kan unna mig.På livets stig så tänker jag ofta på små och stora saker. Jag gläds över vissa saker och andra gör mig ledsen. Jag inspireras av livskraft, mod (in i minsta handling), originalitet och spännande möten.

Alla har vi en historia att berätta men vi får inte glömma bort att även lyssna på andras historier. Genom varandra kan vi lära, förstå, förundras och vara medmänniskor. Alla har ansvar för sitt liv men vi behöver även varandra. Människors livshistorier är bland det som trollbinder mig mest. Jag lyssnar, funderar, håller med eller håller inte med, fascineras, inspireras, förundras och tänker på hur mycket människan bär med sig.

Det är väl därför jag tycker om att läsa bloggar för mina tankar kan utvecklas, förstärkas, ifrågasättas av att läsa andras tankar, erfarenheter och synpunkter. För i min värld så blir man inte färdig, man har alltid mer att uppleva och lära.

Tulpanprakt, växtkraft och livsöden slingrar sig vidare i min lilla tankeresa likt en slingrande vintergata över natthimlen.

9 kommentarer:

 1. Snygga naglar... riktigt avundsjuk på dig :)

  SvaraRadera
 2. Vackert skrivet. Tulpaner lockar fram någonting i mig också, en glädje som sprider sig i hela kroppen - underbart!

  SvaraRadera
 3. Härlig blomsterprakt och inspirerande inlägg gör min början på lördagen helt härlig...det tackar man för...Jag hoppas din lördag blir fantastisk
  Kramar
  Emma

  SvaraRadera
 4. Vilken lyx med så många tulpaner.
  Andras erfarenheter är verkligen något som vi kan lära oss av. Min arbetskamrat har på dessa månaderna gett mig så mycket visdom genom sina erfarenheter och och jag är så tacksam för att hon kommit in i mitt liv. Precis som du kom in i mitt liv. Kram.

  SvaraRadera
 5. Tänka sig att vi fyller år dagarna efter varandra! Grattis på din stora dag idag! Hoppas du får en underbar dag och slipper ligga hemma i magsjuka som jag gjorde...

  SvaraRadera
 6. Så fina naglar som passar din vackra själ så väl :-) Kramar...

  SvaraRadera
 7. Du är verkligen exemplet på ett frö som växer och utvecklas till en ek! Fast du verkar mer vara en handfull frön som växer till en skog. Grattis till ditt liv och till ditt mod att möta det.

  SvaraRadera
 8. Nina: Visst är de fina. Har aldrig fixat naglarna i hela mitt liv så det känns så lyxigt och nästan inte som om de är mina.

  Helena: Visst är de underbart med tulpaner!

  Livskrafter: Min lördag har så här långt varit helt fantastisk! Idag gick en dröm i uppfyllelse så jag är särdeles lycklig.

  Maria: Visst är det fantastiskt. Å du ska veta att jag är så tacksam för att du finns i mitt liv också.

  Katinka: Visst är det coolt! Å jag är piggelin som bara den men annat var det förra året då jag gjorde just det :(

  Gisan: Tack vad du är söt :)

  Andrej: Oj, vad ska jag säga. Blev nästan generad över din oerhört vackra kommentar. TACK snälla!

  SvaraRadera
 9. Tänk vad det är olikt sig där på torget i Huddinge, där jag som liten gick rätt ofta eftersom jag är uppvuxen där :) och tänk!! att få 50 tulpaner för 100 kr...mina sju kostade 29.50 men jag är glad ändå för de flesta tulpaner luktar och eftersom jag inte tål dofter så är det ändå svårt ( sa jag för att inte bli avis ;)) närå...unnar dej dom absolut! Varma kramar

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen