tisdag 26 april 2011

Påskledighet, sol, egentid och energipåfyllning...

... och allt i en härlig röra under en enda helg.

Det var precis vad jag behövde. Jag har ett behov av att reflektera, socialisera, göra saker jag tycker om med människor jag tycker om men samtidigt bara vara. Så i helgen har jag gjort allt det, jag har suttit på en klippa vid årstaviken och läst men även dansat mig svettig i lindy hop virvlar på Chicago. Jag har tagit långpromenader, gått på bio, haft picknick, hälsat på syster och sovit gott om natten. Det låter mycket men kändes vilsamt.

Men det blev inga ägg i påsk och inte så mycket godis men däremot påskliljor i stora tuvor som leker på nyvakna gräsmattor och i backar där tuvorna kikar fram efter en lång vinter. Ibland när livets hjul snurrat lite för snabbt så vill jag bara lägga mig på rygg och titta på molnen eller sova till ljudet av vatten som slår in mot strand. Just nu gör jag det på mitt eget vis och på det vis som passar mig bäst.

9 kommentarer:

 1. Låter härligt, jag vill också ligga stilla på rygg och inte bry mig om några måsten :)Fast ibland är energiryck härliga också!

  SvaraRadera
 2. Tack Vida för att du tittar in och lämnar ett litet avtryck i form av kommentar - då och då... :)

  Jag har märkt att för människor med mycket energi och med en aktiv personlighet så är inte det där med "att ligga på rygg och titta på molnen"-övningen så lätt.
  Minns mycket väl att jag gjorde det när jag var liten. Då kom det helt naturligt och var inte, som i vuxen ålder, något som behövdes läras in.

  Att sitta i stillhet och "bara vara" utan tusen tankar om vad som ska/"behöver" göras är en skön konst att utöva, och för mig numera livsviktigt - men ack så svårt att lära sig när man har glömt bort hur man gör. Alltså absolut ingenting.

  Jag kan inte minnas om det någonsin har varit en sådan här solig och varm Påskhelg. Så skönt för alla som har varit lediga och för alla som inte lider av allergi och måste hålla sig inomhus.

  Vi har precis som du haft många lugna stunder, varvat med promenader och lite sociala kontakter. Huden har fått en frisk och lätt brun ton nu som omväxling till vinterblekheten.

  Önskar dig allt gott Vida!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker oftast inte att kruxet är att det är mycket att göra eller inte. Utan istället vad jag har mycket av. Är det lustfyllda saker (som jag upplever som lustfyllda) - så ger det återhämtning och energipåfyllnad. Är det saker som jag inte upplever som lustfyllda - så dränerar de energi istället.

  Hoppas energin som du har tankat räcker länge, länge!!

  kram
  /Anneli

  SvaraRadera
 4. Låter helt underbart :)!
  Tack söta för kommentar, Odd Molly.. ja det är nog lite den känslan, hade jag inte tänkt på. Jag ska sticka fler till hösten och se om någon kanske vill köpa ett par :). Det är härligt med färg just nu tycker jag.. vet inte om det är våren som ger färglängtan.
  Ha ännu en underbar dag!
  Kram Matte

  SvaraRadera
 5. Min påsk blev också en rejäl energiuppladdning. Visst gör väl vädret sitt?

  SvaraRadera
 6. Blir bra det... att du gör på ditt sätt. För bara du vet hur det blir bäst för dig själv.

  SvaraRadera
 7. låter som en perfekt helg!
  det blev inga ägg för mig heller, men lite sill och lite godis fick jag i mig :D

  kramelikram

  SvaraRadera
 8. Du har hittat ditt sätt att ladda och det är kanon. Skönt med en lång, härlig påsk att vila upp på.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen