söndag 28 augusti 2011

Livslycka eller Livs lycka...

... beroende på hur man ser det.

När jag var yngre såg jag lycka som något definitivt, antingen var man lycklig eller så var man det inte. Numera så drar jag inte linjen lika strikt. I det stora hela är jag lycklig men det handlar också om att uppskatta stunderna av lycka, såväl de stora som de små. Att notera det som gör mig lycklig oavsett om det varar i sekunder eller dagar.

Så var det inte tidigare. Jag hade svårt att se min egen del i min lycka. Eller jag såg mer det jag inte hade. Jag hade nog redan då en positiv livsinställning men oroade mig mer, saknade mer (vill man sakna nåt så finns det alltid nåt att hitta, tro mig) och trodde att lyckan var villkorad. Det tror jag inte längre. Jag tror den finns både på fågel, fisk och mittemellan om du letar. Jag njuter när den finns där om det är endast i små doser samtidigt som andra delar av livet kanske inte har lika mycket lycka. Men då är det så viktigt att ha de där lyckostunderna som andrum för att orka. Ibland kan man tillföra egen lycka genom att göra saker som gör en lycklig.

Lyckostunder från veckan har handlat om att läsa tankar som krokar i mina i en riktigt bra bok, att påminnas om Hawaiilycka, springa på en vän när man minst anar det, att se Gardell som får stjärnströssel att spridas över hela Vitabergsparken, att dansa Lindy hop 3 gånger (varav en under stjärnorna och en annan på utomhusdansbana vid vattnet med båtar som gled förbi och sommarbadande människor som log), att dansa så svetten lackade till sköna soul-, funk- och discotoner under Nalens höga tak, att träna kl 6,30 en morgon innan staden vaknat, ett fuegopass på friskis och svettis, umgås med vänner och att njuta av att springa skrattande i en regnskur tillsammans med min coach. Att få se förändringens starka kraft när människor förändrar sina liv och vågar göra precis de som de vill. Att äta svenska äpplen som är det godaste jag vet och sen njuta av sommarvärme i Augustis famn.

Vad har du haft för lyckostunder under veckan? För jag är övertygad att om ni alla upplevt någon stund av lycka under veckan som gått och om inte... börja leta i veckan som kommer för de finns där. Men det handlar ju om hur man ser det. Som härligaste Andrej kommenterade i ett inlägg hos mig.

Det andas sommar hos dig.
Året runt.


4 kommentarer:

 1. Tack. Där fick jag ett lyckorus av dig!

  SvaraRadera
 2. lyckorus för mig för tillfället är när bebis sprattlar till i magen :D

  hoppas att du har det bra min vän!

  kramelikram

  SvaraRadera
 3. Det finns så mycket lycka runt omkring oss i vardagen, det gäller bara att vara öppen för- och faktiskt registrera dessa lyckostunder. Ibland lyckas man bättre, ibland sämre. Men övning ger som bekant färdighet. Bara att läsa en text som den ovan inspirerar verkligen till att bli mer lyhörd för alla dessa små ting.
  Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen