torsdag 11 augusti 2011

När världar möts....

.. sker det intressanta.

I mötet mellan rulltårtan, hallonen och grädden intagna på Fotografiska uppstår en harmoni men i mänskliga möten uppstår mer än så. Jag möter en vän från tonåren under mina dagar i Luleå och mötet känns som att det bara är att ta upp en tråd trots att många år gått och våra liv fyllts med erfarenheter av allehanda slag. Det känns enkelt.

I Owe Wikströms fantastiska sommarprogram möts jag av klokheter och vackra formuleringar som hans norrländska stämma fångar på ett sätt som bara han kan. I år önskade jag inga sommarpratare men de 2 åren innan så önskade jag att få lyssna på just honom. Hans böcker och tankar berör mig och i mötet med hans tankar via programmet väcks tankar hos mig.

Via bloggarna möts våra världar för ett tag och andras inlägg väcker tankar, insikter och funderingar jag kanske inte hittat på just det viset i annat fall. På facebook möter jag vänner som inte längre finns i mitt dagliga liv, jag möter bekanta vars intressen jag delar. Ett brev från mormor får mig att möta hennes skrivna rader med glädje. Även om mötet inte sker i verkliga livet så innebär det inte att det inte har betydelse.

Under en mycket intressant workshop med Laura Bushnell möter jag såväl andra intressanta deltagare som nya ritualer, verktyg, tankar och insikter som jag tar med mig på färden. I mötet med andra så möter man sig själv, ibland tycker jag om det jag ser och ibland visar det sidor av mig som jag nog inte helst vill möta. Men genom att göra det så kan jag välja att antingen acceptera dem eller försöka hitta nya vägar.

7 kommentarer:

 1. Det andas sommar över ditt liv.
  Året runt.

  SvaraRadera
 2. Fint!
  (som vanligt...)

  Varma solskenshälsningar/Glad helg!

  SvaraRadera
 3. Sol till dig hjärtat! Du värmer världen med dina ord till oss. kraaaaaam

  SvaraRadera
 4. Livet är fullt av outgrundliga vägar som korsas och det är resultatet av dessa som gör att nyfikenheten på att fortsätta leva, ständigt lever vidare.
  Hoppas du får en fin helg.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Dina möten med dig själv inspirerar mig! Även jag har sidor som helst av allt inte behöver komma fram, men som bearbetas för att inte ta så mycket plats. Hela din blogg håller min process positiv!

  Kramar A

  SvaraRadera
 6. Möten inspirerar och berikar

  Men vet du en sak min fina sommarpratarvän, jag brukar ju lyssna på i stort sett alla och i år har jag lyssnat på 2 stycken tror jag. nej nu påminner du mig om att det är dags att gå in och lyssna igenom lite

  Ha det gott
  kram
  E

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen