söndag 8 januari 2012

Önskerubrik: Jag är...


.. fick jag av "Min plats i solen" då jag ville ha förslag på rubriker.

Så vem är jag då? Vilken svår fråga och svaret blir väldigt egocentrerat men det var nyttigt för mig att tänka på det. Det är svårt att fånga det i ord mellan det existensialistiska och det ytliga. Min bild av mig själv är säkert en annan än den mina vänner, familj och ni bloggläsare har.  Jag tycker själv att jag är blyg (för det är så det känns inuti) medan det är få som uppfattar mig som det.

Hur beskriver man vem man är med bara några futtiga ord? Så till sist bestämde jag att svara på frågan ur olika synvinklar. Vi är ju alla facetter och beroende på vem som betraktar oss så ser de olika saker.

Jag är....

På ytan: 37 år, vit kvinna, ensamstående utan barn men med katt, 147 cm kort, bosatt i lägenhet i Svedmyra, Enskede, Stockholm, Sverige, Europa, Jorden, Universum

Såhär beskriver jag mig i bloggen: jag är mångfacetterad, motsägelsefull och enkel på en gång. På min fritid så roar jag mig med att lära mig lindy hop (jitterbugg), kickboxning och att varva ner med qi gong . I min skivsamling hittar man allt från folkmusik till punk (och båda skivorna är lika uppskattade men spelas oftast inte vid samma tillfälle). Jag är introvert och extravert på samma gång. Jag är ett kontrollfreak som gillar överraskningar och oväntade vändningar. Lugn i vissa lägen och smått hysterisk i andra. Jag tycker egentligen om att vara hemma men är trots detta hemma ganska sällan, lockas alltför lätt av att söka stimulans i form av att träffa vänner på stan, uppleva kultur och haka på när någon föreslår något… försöker hitta en balans i detta men det är inte alltid det lättaste.


I arbetslivet: Utbildad beteendevetare (fil kand i Psykologi), professionell certifierad ICF (international coach federation) och processansvarig i ett arbetsmarknadsprojekt för unga vuxna med psykisk ohälsa och komplex problematik. Har arbetat de  senaste 8  åren med motivation och beteendeförändringar men arbetar framför allt med att få människor att hitta sina verktyg, våga gå sin egen väg och följa/hitta sina drömmar. Jag har en tillsvidareanställning sedan första januari och på sidan om arbetet har jag en enskilda firma framförallt fokuserad på coaching.

På fritiden: så är jag en person som ofta ses med vänner på cafeer, restauranger och på promenader. Ibland på museer och bio. Men även på friskis och svettis i gymmet, på danspass, intervallflexpass och yogapass. Ni kan även hitta mig dansandes lindy hop eller läsandes någonstans. Men ständigt funderande och filosoferande. Jag är också en person med stort ensambehov och kan utan problem stanna hemma flera dagar utan att träffa någon men sen blir jag rastlös.

Existensialistiskt: En liten människa i ett litet nordligt land som tror på att det kan bli en bättre värld. En sökare i tanken, utveckling, livet och som funderar på andlighet men tillhör inte någon specifik trosinriktning. 

I bild tecknad av:  mig själv (som 7-åring), Erling Johansson ( när jag är 14 år), en vän och Lady thirty
Beskriven på bröllop: 

Sprudlande Norrlänning med lugn som en Stockholmare. Ägnar dagarna åt att äta tillsammans med bruden. Ser till att kärlek och glädje når alla runt omkring henne. 
 (U och O's bröllop på en skimrande kärleksfull dag i Gotlandsskrud) 

 Levnadsglad, resälskande toppentjej med förkärlek för rättspsykologi och kriminologi.
(H och M's bröllopsfest i vackra Göteborg fick upp alla gäster på dansgolvet i gemensam glädje) 

 Kläder och smycken med färger och form, tar denna coachande 08 från Dalarna dig med storm 
(L och N's bröllop i Avesta inklätt i höstens färger och med kärlek som lyser starkare än stjärnhimlen)


Jag är i mina starka stunder: Energisk, sprudlande, optimistisk, glad, ödmjuk, stark, omtänksam, nyfiken på livet, entusiastisk, lyhörd, lyssnande, stöttande, ständigt på jakt efter lösningar, entusiastisk, inger lugn och trygghet, äventyrslysten, närvarande, orädd och modig

Jag är i mina svaga stunder: stresskänslig, fyrkantig, självkritisk, i behov av bekräftelse, osäker kritisk, feg, lat, tänker alldeles för mycket på vad andra tycker om mig, har känslorna utanpå kroppen, känslomänniska som tappar logiken, låter inte folk prata till punkt, rörig, stökar ner lätt och tycker det är för tråkig att städa, påstridig, orkeslös, trött, omotiverad, asocial, frånkopplad, rädd för massa saker, dålig på att höra av mig..


Det lätta med att vara just jag är: att jag har en inneboende glädje, att jag har lätt att tycka om saker, vyer, människor, att jag kan känna tacksamhet och glädje för små saker, att jag har hittat en livssyn som leder min väg, att jag har fantastiska människor i mitt liv. 

Det svåra med att vara just jag är: att jag överanalyserar,  kan vara för självkritisk, att jag är prestationsinriktad och att mina tankar aldrig tystnar. Att jag inte tycker om att vara i centrum även om jag ibland hamnar där och det får mig att känna mig obekväm. Att jag har en inneboende rastlöshet som har tagit mig till många spännande platser och erfarenheter men som också gör att jag fortsätter vara på språng. 

Jag är också: en drömmare som önskar hitta en livsfrände att dela livet med och en dag bo i ett pippihus där jag vill sitta i tornet och dricka the och titta på stjärnorna. 


Jag önskar att jag vore: bra på heminredning och tyckte mer om att laga mat. Mindre rastlös och mer fridfull kan jag också önska att jag är ibland... fast då vore det ju inte jag utan någon annat.

Jag är en person som tror på: att livet är till för att levas, att man fortsätter att utvecklas hela livet om man vill men att acceptans är en oerhört viktig del av livet och att man själv måste hitta det som är viktigt. Jag tror på medmänsklighet, förståelse och tolerans. Jag tror på att lukta på blommor, drömma, känna tacksamhet, dansa sin egen dans, glädjas med andra, sörja det man behöver och att kärleken finns för alla.. om jag lyckas med att följa det jag tror på? Inte riktigt, men jag tror inte det är det viktiga. Jag tror på att resan, insikter och stunder och de personer vi möter är lika viktigt som där vi vill vara. 

Jag är Liv kort och gott. Vem är du som läser?

13 kommentarer:

 1. Vad fint! och vilken HÄRLIG person du är! Hoppas jag en dag även får träffa dig "live" :)

  KRAM från Eva

  SvaraRadera
 2. Så bra du har jobbat med uppgiften att svara på vem du är - precis som du visar så finns det ju så många olika sätt att besvara frågan på.

  Själv blir jag bara mer och mer osäker med stigande ålder, och har numera ingen aning om vem jag v e r k l i g e n ÄR.
  (men jag gissar på att det kan vara den som jag når på djupet när jag mediterar)

  Det blir väl kanske ett svar a´la Eckhart Tolle. Jag ä r. Punkt.

  Men det svaret är kanske lite svårt att använda i officiella sammanhang. ;)

  Varma kvällshälsningar från SoF som önskar dig en fin vecka!

  SvaraRadera
 3. Du har verkligen funderat på frågan... kanske man borde göra :)
  Ang spisen..det har varit en öppen spis som dom tyvärr har murat igen och så har dom ställt en dit en fristående kamin. Önskar ibland att dom hade satt in en sk kasett i den öppna spisen istället.Men det är kanske lättare att möblera nu...

  SvaraRadera
 4. Du är som en prisma<3 vem är jag? får återkomma om den saken kram

  SvaraRadera
 5. God morgon Sunshine:)
  ...för mig är du en stjärna som strålar och inspirerar

  Vem är JAG då ? Ja jag tror jag ska plocka med mig den frågan till min blogg och försöka göra ett liknande inlägg som detta likt en liten inventering av hon som är jag. Nyttigt att göra en avstämning då och då
  kramar till dig vännen
  EMma

  SvaraRadera
 6. Tack för din presentation om dig själv. Om mig... en annan gång eller kanske skriver i min blogg.
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Ett kort tillägg.. Du är modig och orädd ! Och en enastående vän i stort å smått! Ser den lilla människan i det stora och det stora i det lilla. Ett orginal som vi alla i vissa delar vill vara en kopia av! Önskar dig the best monday ever, kram K

  SvaraRadera
 8. Oj, WOW! Vilken självinsikt! Jag blir stum av beundran av detta inlägg. Det beskriver så mycket av det som jag fått äran att få ta del av. Det är inte så många gånger som vi har träffats och kanske inte jättelånga stunder. Men du har en förmåga att dela med dig av dig själv så man kommer nära dig snabbt, på ett varmt, trevligt givande sätt.
  Jag är så glad att jag får ha dig som vän <3
  Kramar...

  SvaraRadera
 9. Åh, jag älskar det du gjorde av min rubrik! Du gjorde rubriken helt och hållet till din och bjöd på en härlig resa med och om dig. Tack för att du bjuder på dig själv och låter oss få lära känna dig ytterligare. :)

  Sköt om dig vännen!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Att beskriva sig själv är verkligen inte lätt - det kräver en djup självrannsakan. Du gör det dock med bravur! Det är trevlig läsning som ger ytterligare en dimension till den Vida jag känner. Många saker du skriver, skulle jag själv kunna använda i en beskrivning av mig själv. Samtidigt är varje människa, med sina unika kombinationer, ojämförelsebar!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Vet du vad jag tänker när jag läser det du skriver, jo att du är en som kan sätta ord på hur det är, skriva ett låååångt inlägg som är så bra skrivet att den som läser orkar läsa hela och det i ett nafs. Lättläst, lättbegripligt även om det handlar om krångliga saker. För hur krånglig är inte frågan, vem är jag. Jag vet inte.. tror jag, måste fundera på det :)

  SvaraRadera
 12. Du är underbar och beundransvärd :-)

  Kram Veronica

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen