söndag 3 juni 2012

Med regnet grått och kylan som omfamnar grönskans ängar...

...så vilade jag under bokryggars värld i timmar.

En blick på mig själv i spegeln fick mig att känna att jag hade samma färg som regnet innan jag klev ut i junisöndagen. Men i andras ögon hade jag en annan färg, komplimanger tre föll likt stjärnströssel över mig. Två främlingar som valde att ge av snälla tankar. En barndomsvän som jag inte sett på länge gav också på ett sätt han inte brukar utöver den tid vi spenderade tillsammans.

Ibland ser man det andra inte ser och ibland ser andra det man själv inte ser. Inte kunde de veta att jag kände att min färg var grå och hur mycket det betydde att de målade mig i färg så mina konturer blev tydligare. Jag tror vi alla har de där dagarna, då vi ser våra rynkor, det spretiga håret eller de där extrakilona som vi fått för oss inte hör hemma där. Istället för att se att vårt skratt skapat spår, att vårt hår leker i vinden och att vår kropp är härligare än vad vi inser. Vi kommer att sakna den om den går sönder som Richard Wollf sjunger i favoritlåten solkräm (eller knäna sjunger han men jag gör min egen tolkning).

Vi är alla unika härliga personer med gåvor att dela med oss själva och varandra.  Jag tror vi glömmer det ibland. Men då är det tur att vi påminner varandra. Jag tror nämligen på medmänsklighet och inte motmänsklighet. Idag påmindes jag om mina färger genom några enkla komplimanger, imorgon är det kanske jag som påminner dig om dina när du inte ser dem.

En grå junisöndag där regnet fortfarande slår mot rutan så tänker jag på att vi alla är en del av något större och att jag ibland glömmer det och skänker vissa saker för stort utrymme. Tack livet för oväntade stunder och valda ögonblick. Tack för att jag får vara en droppe i livets älv. Idag blev jag buren, imorgon kanske jag är den som bär.

En droppe droppad i livets älv, 
har ingen kraft att flyta själv. 
Det ställs ett krav på varenda droppe, 
hjälp till att hålla de andra oppe.

(Tage Danielsson)


Tror vi alla skulle behöva lite awesome-sauce att krydda livet med ibland. Både åt oss själv och andra.9 kommentarer:

 1. Ja, ibland behövs det så lite för att man ska bli glad och varför inte dela med sig till andra? Säga att den andra är fin i håret istället för att bara tänka det tex. Även om man inte känner den andra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Men jag blev så paff när det hände mig.. och en av komplimangerna var just det.. och jag som klippt av håret efter 11 år med långt hår och fortfarande tycker det är ovant blev jätteglad över den komplimangen.

   Kramen

   Radera
 2. Så vacker dikt och så är det! Vi behöver varandra! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den underbar. En av mina favoriter, citerar den ofta... underbara Tage Danielsson <3

   Radera
 3. Du är så fin som sätter ord och påminner om att ensam inte är stark.

  Stor kram!

  SvaraRadera
 4. Underbart inlägg som fick mig att lyfta från stolen. Mmmm inutivarmt och medmänskligt skönt
  Att vi alla är MEDmänniskor och itne MOTmänniskor brukar jag prata om i mina föreläsningar och det är SÅ sant
  Kram till fina färgstarka dig
  Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att jag fick dig att lyfta :) Det var en bonus.
   Kram tillbaka

   Radera
 5. Som bomull kring hjärtat lägger sig ditt inlägg. Precis dessa bitarna jobbar jag med nu. Att andra kan se mig som något annat och att den bild jag tror att jag förmedlar inte alltid når mottagaren.

  Syrensaften och syrenmarmeladen har fått godkänt från 9 av 10. Men ingen av oss kan säga vad den egentligen smakar eftersom det är en ny smak. Citrus, vanilj och syren är det bästa vi kom fram till. Den avvikande åsikten var att saften smakade syntetiskt och att smakerna kommer efter varandra. En saft där smakerna avlöser varandra som färgerna i en regnbåge.

  SvaraRadera
 6. Det där med oväntade komplimanger verkar vara ett genomgående tema denna fredagsmorgon och finns det ett bättre sätt att starta en dag på!
  Tänk att så små ord kan göra så stor skillnad. Vi måste alla bli bättre på att uttrycka det vi ofta kanske bara tänker för oss själva.
  Önskar dig en riktigt fin fredag.
  Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen