torsdag 29 november 2012

När man inte hittar orden..

...att beskriva vad man tror på och arbetar efter är det så fantastisk att någon annan har gjort just det. Dessutom med bilder som så väl gestaltar och förstärker berättelsen.

Professionell coaching har delvis inspirerats av positiv psykologi, vars tankar och slutsatser är i linje med mina. Om du har fem minuter och är nyfiken, titta på denna eminenta video och se vad jag menar.

 

8 kommentarer:

 1. Ja det måste det vara underbart att ha ett jobb man verkligen trivs med och jag hoppas att jag också kommer att få ha det så en dag :) kramis
  Di

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det, jag är tacksam över det varje dag.. och att ha kollegor som delar mitt arbetssätt och min syn. Det är stort, kramar från Liv

   Radera
 2. Så fint att få definierat det som man känner är rätt. Kram!

  SvaraRadera
 3. Den ska jag spana in sen :)

  Hoppas att allt är bra med dig!
  kramkram

  SvaraRadera
 4. Suck! Filmen är bra, men hur man skall implementera det i verkligheten när det är fler än många som inte förstår vad ordet "positiv psykologi" betyder. Nu tänker jag mest företag. Positiv Psykologi är högst två ord för de personer som sitter i bestämmande sitts - personer som har nadra personer under sig. Där det brister, är att företag inte har rätta kriterier att välja dessa personer med personal ansvar ...

  Annars läste jag någonstans följande ... vad är det som gör att någon lyckas i sitt liv? Svaret: Dessa personer konsentrerar sig på egenskap de är bra på och blir ännu bättre med det!
  Nu tänker jag på skolvärlden - där som vi börjar vårt långa resa till vuxenlivet ... hur tar man vara på denna tanke?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror genom att sprida vad det egentligen handlar om.. förtydliga. Precis som jag försöker förtydliga vad professionell coaching handlar om när jag möter människor som inte vet.. det är nog ända sättet.. att lyfta upp det till den vetenskapliga grund det vilar på..

   Men visst brister det ofta i personalvärlden och det är ju ett problem som inte har någon enkel lösning.

   Jag tror också vi ska koncentrera oss på det vi är bra på och utgå ifrån det.. det har lett mig dig jag är tror jag om jag ska vara älrig.

   Skolvärlden skulle behöva en del omstruktureringar även om det på vissa skolor är väldigt bra.. bland annat så tycker jag att det borde vara kreativare med tanke på inlärning och inte bara använda det traditionella undervisningsstilen.... och en massa annat.
   Tack för all tid du tar för att kommentera och reflektera, då uppstår den här härliga dialogen som jag gillar att delta i och lära mig av.

   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen