tisdag 27 november 2012

What do stars do?

They shine.
(Citat från favoritfilmen Stardust)

Shine är temat för inspirationskvällen som nätverket 4good anordnar. Om att skina/glänsa/stråla är tavlan som de målar så är mod ramen som omger de konstverk som föreläsarna målar upp. Jag och min vän diskuterar innan kvällens början om det är någon av föreläsarna vi har en viss förväntan på. Jag har ingen specifik favorit bland föreläsarna men gillar kvällens tema och tycker om att bli inspirerad och det är därför jag är där för att lyssna. Jag blir därför förundrad och tagen med storm av det som händer.

Fyra härliga personer som väljer att berätta sina livshistorier, blotta sig själva och stå upp för det som de tror på. Det budskap de vill dela med sig på temat Shine. Men jag tänker ändå att det underliggande temat är mod.

Gabriel Forss som med mot berättar om stunden på relingen när han var beredd att hoppa och de ögonbick som lett fram dit. Men även vägen därifrån. Han får hela publiken att dansa och sjunga. Magiskt och förundrande.Sigrid Báràny som berättar om modet att möta rädslan och våga släppa fram den snälla vinnarskallen. Om hur hon letade efter sin passion i livet och fann den. Katrin Sundberg (även känd som häxan surtant) får oss att skratta men jag finner även allvaret mellan skrattsalvorna. Älskar när känslor går in i varandra. Den föreläsare som överraskar mig absolut mest är Janique Svedberg, en av "New York fruarna". Jag som inte alls följer dessa slås av häpnad över hur sårbart och modigt hon berättar sin livshistoria.

Jag beundrar deras mod att berätta om svåra och personliga saker inför oss alla. Det är deras medmänsklighet, krumelurtankar och svar de finner som fångar mig. Människors livshistoria trollbinder mig ofta.Alla har vi en livshistoria att berätta, den här måndagskvällen blev det fyra härliga personer på en scen.

Ibland får jag frågan hur jag orkar arbeta med en sån tung målgrupp som jag gör. Mitt svar är att jag är noga att fylla på med det som ger mig kraft och luft under vingarna. Det kan vara fika med en god vän, en filmkväll med katten, dans eller om jag vill ha en extra stor dos så blir det ofta föreläsningar, utflykter eller resor. Den här kvällen kommer att stanna i mitt minne länge. En investering i mig själv, det jag tror på, nya tankar och inspiration som stjärnströsslar hela mig.

Skin alla ni fina stjärnor som besöker blogghimlen, likt alla stjärnor på himlen är ni alla unika och har en egen unik lyskraft. Ni bildar vackra stjärntecken och även när molnen skymmer sikten så är ni alla långt mer vackra och gnistrande än ni anar.


14 kommentarer:

 1. Tack! :)
  ...du lilla stjärnljus. ♥

  SvaraRadera
 2. Vad fint att få sådana inspirationskickar i mörkaste november! Stjärnljus till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma tillbaka, det var magiskt :)

   Radera
 3. Låter härligt! Och ang det andra, testa! :) Och förresten, änglastig, vilket fint ord :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag överväger det men jag vill hitta rätt person.. att det känns rätt. Det är ju där du vandrar så det passar ju bra..

   Kramen

   Radera
 4. Tack - det är så upplyftande att vistas här inne hos dig<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vad du är go som skriver så.. är glad över att just du läser. Kramen

   Radera
 5. Underbart när man blir inspirerad! Vackert. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bland det bästa jag vet, det gör livet mer skimrande :)

   Radera
 6. Ditt arbete fascinerar verkligen men kan säkert också skrämma många; hur orkar man se unga människor lida. Samtidigt skall man inte glömma att dessa människor ofta har så mycket att ge tillbaka och glädje i detta kompenserar allt det andra. Det är också fint att kunna ge- och hjälpa en annan människa och detta utbyte är ovärderligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan det säkert men jag känner att jag får ju arbeta med deras styrkor och väg tillbaka och det är det som är så givande.. jag tycker verkligen att mitt jobb ger mer än det tar..
   Kramar från Liv

   Radera
 7. Människohistorier kan alldrig få nog av. Vem gömmer sig bakom fasaden - vem är hon/han. För ett tag sedan läste jag med löpande band kvinnobiografier - kvinnor som har lyckats att lämna spår efter sig i historiens böcker. Kvinnor som vi minns även idag. Det märkliga med dessa kvinnor är att många av dem har en ganska tuff historia att berätta sig. Många val - val för framgång före familj/nära/kära och man känna ett slags sorg i det som man läser. Frågan är om man skulle vilja vara en av dessa kvinnor eller inte, eller är det kanske bättre att vara den mindre berömda och kända lilla jag. Mitt svar är klart ja till det sista. Även många av dagens "kändisar" berättar hur de har gått till väggen de flesta ... hur starka är vi egentligen. Vad betyder ordet stark? Det kanske är så att vara stark är att kunna styra sitt eget liv så att man kan vara i görande och inte låter omvärlden påverka sina egna tankar och beslut. Ofta kommer visdomen efterått och det är dessa historier som är så underbara att lyssna. Historier som är 100% livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Jag har inte läst så många biografier de senaste åren även om jag läste många såna när jag var yngre. Människoöden fascinerar...

   Jag tycker verkligen om din reflektion kring ordet stark.. för det tror jag på. Jag tror också att det kan vara att visa sin svaghet och skörhet.. vilket jag själv inte alltid är så bra på.

   Kramar och tack för alla fina kommentarer
   Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen