torsdag 14 februari 2013

Med kärlek..... önskar jag er en alla hjärtans dag fylld med fina stunder och tankar på dem som fyller ert liv med kärlek.

Detta collage av hjärtan är ett axplock av hjärtan som vänner och familj gjort eller köpt till mig. De sitter på en stor tavla i mitt hem som gör att jag bär med mig deras kärlek i vardagen oavsett om de är nära eller långt bort.

Som singel känner jag att dagen på sitt sätt också sätter ensamheten på kartan. För oss som inte har någon att dela livet och dagen med. Samtidigt vet jag att de år jag levt i relationer har sällan den här dagen känts speciell. Man lever ju med kärleken varje dag. Men av denna orsak så väljer jag att se detta som en medmänsklig kärleksdag. Vissa år har jag därför skickat ut kort eller presenter till min familj och vänner. De som bor i mitt hjärta alla årets dagar. För egentligen är ju alla dagar kärlekens dag om vi väljer kärlek.

I måndags överraskades jag av en kärleksfull handling från någon jag aldrig mött, en bloggsyster som väljer att skicka ett kort fyllt med kärleken som gjorde en grå måndag till något magiskt och förunderligt. Då jag inte vet om hon vill att jag berättar vem hon är så länkar jag inte till henne. Men den handlingen hamnade definitivt i min årsburk för den lyste upp hela min dag.

Tack till alla er som finns i mitt glädjefyllda liv och följer med mig på färden även de dagar när himlen är grå. Tack till alla bloggare som med ord och bild förändrar och delar världen. Tack alla ni som läser men aldrig kommenterar. Tack för att just du finns.

16 kommentarer:

 1. Fina du! Hoppas du får en strålande och härlig dag! Hjärtströssel och kramar i mängd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjärtströssel och kramar tillbaka och tack för att du förgyller bloggvärlden.
   Kramar från Liv

   Radera
 2. Du skriver så fint! Så ´glad alla hjärtansdag" till dig. Jag hoppas du hittar några hjärtan idag var du än befinner dig. Vet du vad, egentligen borde man gå ut och strö vackra pappershjärtan på gatan där man går. Det finns alltför många som lever ensamma både i och utanför förhållanden. Några hjärtan kanske kan glädja någon ensam själ.
  Kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Verkligen, en så fin komplimang från en ordkonstnär som du. Jag tycker det är en riktigt bra ide, gillar randomiserade handlingar av kärlek som man inte vet vem det når..

   Kramar från Liv

   Radera
 3. Vilken fin idé med en "kärlekstavla"! Jag har också en tavla, med fotografier av vännerna i Sverige, den ser jag ofta på och tänker att jag är så lyckligt lottad. Önskar dig en strålande Alla Hjärtans Dag, Vida. Tack för alla fina ord inne hos mig. Största kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker om min tavla, som alltid kan fyllas på.... och hjärtana speglar den som gav dem..
   Största kramen tillbaka
   Liv

   Radera
 4. På ett tidigare jobb så hade tjejerna i cafeterian ett år en karamellskål med texten "för de bortglömda". Det fick oss glömda att känna oss sedda :-).
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var bra :) Fast samtidigt lät ordvalet för de bortglömda lite ledsamt tycker jag.. Men viktigt att alla blir sedda och att finna nya vägar dit..
   Kramar från Liv

   Radera
 5. Kärlekstavlan blev jag imponerad av!
  Kärlek till dig <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är fin eftersom den är ovärderlig för just mig.
   Kramar

   Radera
 6. Vad underbart att få ett kort som man inte väntat sig det värmer i hjärtat!

  Hoppas du haft en fin alla hjärtans dag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alldeles underbart, det är då det värmer som mest.
   Jag hade en jättefin dag med dans som största glädjekick.
   Kramar

   Radera
 7. Kärlek till dig bästa vännen!kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å kärlek tillbaka till dig finaste drottning :)
   Kramar från Liv

   Radera
 8. Tack för att DU är min vän!! Ett träd fyllt med hjärtan....en perfekt bild av och från dig! Du som tycker om träd och att klättra i dem och du som sprider så mycket omtanke och värme omkring dig. Du placerar många hjärtan i trädet och hos många i din omgivning!

  Jag tycker verkligen jätte mycket om bilden som jag fick och meddelandet värmer! TACK!!

  Med hjärtan omkring sig är man inte ensam!! ♥♥

  Kram från Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj så fint skrivet, öppnar mitt hjärta för alla de fina orden och sparar dem till en regnig dag. Jag tyckte verkligen om den bilden och därför ville jag skicka den till dig.. men att du skulle skriva så vackert kunde jag inte ana..
   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen