fredag 1 februari 2013

Idag finns det magiska i de små små stunderna..

... som en kraftfull fråga! Ett sms, en god latte macchiato, att du har 2 barnbarn som undrar iaf det ena hur du hittade delfinerna!!! En magisk fredag döljer sig som iskristaller som gnistrar i sol ljuset , så koppla på framgångs vingarna och möt livet leende!

Det här mailet dimper in i min inkorg tidigt på fredagsmorgonen. Min vän K som peppar, påminner och delar många av mina tankar om livet.  Denna magiska fredag bjöd på 3 spännande coachingsessioner, en spontanfika hos Orkanlia när jag skulle kolla på kjoltyg, en utmaning som gjorde att jag tillsammans med två andra dansälskare klev fram och dansade inför alla deltagare på danspasset efter förfrågan från ledaren och ett intressant spontanmöte med en kvinna som hade mycket klokheter från livet att bjuda på.

Men visst har vännen rätt, för det är i ögonblicket och hänförelsen av vardagsmagin det händer stora saker. För ett tag sedan så hamnade jag och en vän i ett samtal om konsten att hänföras över små saker. Jag kan förundras, förälskas och hänföras av små och stora saker som bara fångar hela mig och det har jag sett som en gåva. Men konsten att hänföras ger utöver stundens närvarande lycka också en biologisk lyckoboost som förändrar hjärnan. 

I hänförelsen, tacksamheten och glädjens tecken så vandrar jag i livet på isiga vägar men med blicken mot stjärnhimlen. Ser du stjärnan i det blå? Allt du önskar kan du få.

10 kommentarer:

 1. Åh, ditt språk, dina tankar! Jag blir glad! Jag har länkat till dig idag :)
  http://queenofkammebornia.se/2013/february/jag-kan-boja-mina-fingrar-nastan-hur-som-helst.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack finaste du!! Tacktacktack <3

   Radera
 2. Vad coolt att du dansade framför alla. Hur kändes det efteråt? Kanske din plats i rampljuset nu börjar gestalta sig.
  Kram finaste du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lugnare än förra gången men idag var vi totalt 4 stycken därframme och det var bara en låt och jag har ju lovat min mentorcoach att våga ta mer plats.. så jag utmanade mig själv. Men rampljuset överlåter jag gärna åt nån annan.
   Kramar

   Radera
 3. Fina ord, vackert om livet! Riktigt kul att du dansade inför alla!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack,tack och .. nåja, jag gjorde det i alla fall :)

   Kramar

   Radera
 4. Precis vad jag behövde höra idag :) Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blev jag ju nyfiken vad det var du behövde höra.. men varsågod i alla fall :)

   Radera
 5. Åh, din dans sprider sig både fysiskt och genom underbara texter. Man kan inte annat än bli glad :-)

  Kramar från Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det, jag dansar genom livet just nu även de dagar det inte är så roligt på andra områden..
   Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen