söndag 22 september 2013

Vi famlar höst.... men sommaren vill inte fullt ut släppa taget.

Om kvällarna så är hösten närvarande och skapar krispig luft, om dagen så kommer sommaren på besök och värmer med sol och surrande flugor. Det är så vackert när de avlöser varandra.

Hösten, denna årstid som jag älskar på ett sätt många inte förstår. Alla dess färger, dofter och smaker. Mörkret som skapar rum för eftertanke, långa samtal och varm choklad under stjärnklar himmel eller till ljudet av regn som slår mot rutan. Morgnarna vars friska luft gör stunden mer levande och närvarande. Mellantiden med sina egna blomster och frukter innan vintern lägger sitt täcke över det växande.

I Dalarna på min uppväxts vägar så lättar dimmorna på morgonen och avtäcker grusvägar, röda hus och tjärnar som vilar i lugnet. Där möter jag familj, vänner och guddotter. Känner mig trygg och hemma samtidigt som jag bara är någon på besök. Vandrar i skogen och äter kvarlämnade blåbär och lyssnar på tystnaden i tallkronorna blandat med min mammas trygga röst.

Än blommar blåklockor, smörblommor och lejongap bland fallna löv. Naturen är den vackraste kulissen till livet som är dess motiv. Den här helgen har jag målat det med kärlek och långsamma stunder.16 kommentarer:

 1. Härligt att komma sitt andra hem och uppleva värme och trygghet. Vi har olika smaker även när det gäller årstider :) Andra behöver inte förstå. Ha det gott och stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man måste inte tycka lika.. utan man kan ändå mötas i stunden och livet.
   Kramar

   Radera
 2. Härliga ord att måla min söndagkväll med kära du. Det tackar jag för
  Ha en fin vecka
  kramar
  E

  SvaraRadera
 3. Tack för att du målar upp den vackra delen av hösten! På så sätt påminns jag om att den också är det, och inte bara en inkörsport till den vinter jag tycker så illa om :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. I så fall är det den vackraste av portar i min värld <3

   Radera
 4. Efter den fantastiska sommar vi i år haft ynnesten att njuta av var det nästan för mycket begärt att hoppas på en lika vacker höst. Men här står vi nu - morgnarna och kvällarna är mörka och kyliga medan dagen bjuder på frisk luft och värmande sol. Naturen som byter färg och vi som lever vidare. Det är underbart och man kan inte annat än att njuta av dessa dagar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det magiskt, jag får inte nog <3
   Kramar

   Radera
 5. Jag tycker om din höst Liv och genom dina ord och bilder så blir det så tydligt och självklart att ni två hör samman. Du och hösten. Ni går hand i hand.

  Jag tycker så mycket om hösten. Jag föddes när mistlurarna ekade över det skånska höstlandskapet och kanske är det därför jag tycker om den skånska hösten. Färgglad och oförutsägbar. Fylld med skönhet och motsägelser. Och nu rullar den vackra färgmattan in över naturen och det är härligt att få uppleva det.

  Tack för att du delar med dig av din vackra höst kära Liv.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi hör ihop.. jag och hösten.. vi trivs i varandras sällskap helt enkelt precis som ni gör :)
   Kramar från Liv

   Radera
 6. Vacker text som alltid.
  Jag är glad att jag bor i ett land med fyra årstider.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så fint du beskriver hösten, fina du. Och att.... att FAMLA höst, så underbart poetiskt;-) Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du, tyckte att det fångade vad jag kände.. ibland famlar man..
   Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen