söndag 11 mars 2018

Tyska filosofer med katter..


... blir nog min absoluta favorit bland alstren presenterade på Liljevalchs vårsalong (ni ser dem längst ner i högra hörnet tillsammans med några andra favoriter).

Såhär beskriver konstnären Gabriel Jonsson sina tankar om varför han har valt att skulptera tyska filosofer med katter:
Varför tyska filosofer med katter? Det korta svaret: För att det är fantastiskt och vad vår värld behöver. Katten är ett djur med stor integritet och det av våra husdjur som får existera på sina egna villkor; inte helt olikt hur filosofer försöker se utanför de konventioner som binder oss. Lika lite som det går att valla katter går det att samla filosofer kring en sanning. 
Jag tycker bara det är SÅ underbart och jag var inte den enda som stannade till och fnissade lite när jag såg titeln och de härliga skulpturerna. Älskar vårsalongen eftersom det är en salig blandning av konstuttryck och jag kände mig så inspirerad när jag lämnade den. Människors skaparkraft och fantasi är så inspirerande och att möta tyska filosofer med katt när man minst anar kan minst sagt skapa tankar om att gå sin egen väg och tänka sina tankar och att mötas i det mötet.


2 kommentarer:

  1. Underbart! Tänk om vi respekterat varandra som vi respekterar katter. Katter får liksom vara precis som dom är, ingen som ifrågasätter det..... :)

    SvaraRadera
  2. Ja det är härligt med alla kreativa människor😊minns när dottern och hennes kompis fick äran att vara med och ställa ut en byst de gjort med taggtråd ☺️Bra tänk och fick uppmärksamhet för sitt budskap om att tjejer har rätten till sin kropp redan då! Det är ju ett antal år sen hon gjorde den🙏🏻Hittade bilden för ett tag sen då vi var till Stockholm och med på utställningen. 😍känner mig stolt och glad att hon fick vara med 😁. Roligt att du varit där nu och njutit kram

    SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen