söndag 31 oktober 2010

Den där virkade galningen är väl inte med hoppas jag?!

Säger dalkullan till Vida. Det tror jag inte svarar hon.

Vad tror de? Nån måste ju hålla koll på läget och rapportera smaskigheter om de (mot all förmodan) skulle dyka upp. Så när Vida gick på stenjakt och dalkullan hämtade Siljans berömda räkmacka så tog jag fotot som bevis.

Men inte blev det några nyheter, de där har ju känt varandra alldeles för länge. De säger bara hälften och talar i gåtor för på nåt märkligt vis så man får verkligen ta sig i virkningen för att hänga med. Sen började de prata livet, män och nån bok båda läst. Då blev det ju för tråkigt och det gick inte ens att hålla sig vaken.

Dessutom har dalkullan lagt ett förtäckt hot angående att hon repar upp virkningen om jag skriver saker om just vad de pratar om i vissa lägen. Hon lät mer än allvarlig och eftersom det verkar svårt att få till besöksförbud för en bloggpirat så med fara för mitt liv och mitt eminenta utseende får jag låta bli.

Igår var det minsann herrbesök i Svedmyralyan på lördagskvällen. Det ledde till vild dans i vardagsrummet med helt nya danssteg, mys i soffan, frågor som fick Vida att tänka till och någon som utmanar hennes perspektiv. Sen så delades det ohämmat på chips och tittades på klassiska filmer av blandad karaktär. Helt plötsligt lägger han armen om henne och säger: Jag älskar dig! Jag vet inte vad ni tycker men är inte det att gå lite väl fort fram för första dejten utan förkläde? Men hon bara log och sa jag älskar dig också. Stjärnöga må vara 2,5 år men en charmör är han redan. Å Vida är ju mer än lättflirtad uppenbarligen för hon sa att han kunde komma fler gånger.

Apropå herrar så måste jag ju skriva några ord om den där pannkakssmeten (även kallad Happy Pancake) hon besökte för ett tag sedan. Det är nog tur hon pausade, man kan nog bli utbränd av alla mail på ett sånt ställe. Som den vän av ordning jag är och efter att ha undersökt sajten noggrant så måste jag nog skriva några allmänna rekommendationer till er män och kvinnor därute som söker kärleken på internet.

Do's and dont's på internetdejtingsajter enligt er alldeles egna bloggpirat:

- Bilder med bar överkropp eller tagna i sängen går bort. Sätt istället på er nåt piffigt virkat, varför inte en väst och kliv upp ur sängen och placera er i en fin miljö som framför ett bord med virkad duk.

- Maila inte ett uppenbart standardmail som ni återanvänt. Även om jag förespråkar återanvändning och miljötänk är detta inte sammanhanget för recycling.

- Om ni vill ge komplimanger för presentationen, läs den gärna först. Det kan bli pinsamt uppenbart om ni inte gjort det. Vida hade avslutande fråga och då märks det ju om man läst hela.

- Visa er personlighet istället för att försöka svara vad ni tror personen vill höra. Med Vida blir det helt fel om ni inte visar personlighet och jag misstänker att fler tänker likadant.

- Bilder som är 5-6 år gamla kan ni lika väl ta bort, man misstänker bara att det hänt nåt katastrofalt med utseendet om ni inte visar nya bilder.

- Om ni är gnälliga, griniga, negativa kanske det smartaste är att inte visa det redan i en mailkonversation för ni riskerar bli bortvalda om det inte sitter ännu ett surkart i andra änden.

- Stalka inte! Skriv inte 5 mail innan någon hinner svara. Det är bara oattraktivt och verkar desperat.. framförallt om ni bara skriver blaj och inte har något att säga. Vida fick över 150 mail i veckan och då känns det bara stressande om vissa skriver morgon, middag, kväll bara för att höra om hon sovit gott, haft en bra dag och önska god natt. Invänta svar om ni inte känner att ni har nåt alldeles viktigt att berätta.

- Läs gärna ålderspreferenser och om ni överstiger den med sisådär 15 år så tror jag att ni borde inse att loppet är ganska kört.

- En bra första fråga är inte om man kan tänka sig barn. Ingen vill vara en avelsko/hingst och om det inte finns något annat ni vill veta av en för er helt främmande person så skulle jag dra öronen åt mig om jag haft några.

- Om ni ska beskriva längd, kroppsbyggnad, personlighet tänk att även er omgivning skriver under på det ni beskriver.

- Att påbörja presentationen med att ni avtjänat fängelsestraff ses ofta inte som en merit utan ni bör nog framhäva andra erfarenheter från livet.

- Om ni beskriver att ni vill ha någon perfekt, ta er en titt i spegeln och tänk efter om ni enbart har goda sidor. Skulle inte tro att ni är perfekta för bortsett från jag själv så har jag aldrig träffat nån, men då är jag ju en högst ovanlig pirat av högsta klass också.

Sisådärja. Rättning i leden killar och tjejer, bättre kan ni. Till alla er som läst och insett att ni inte stämmer in på nåt, stort grattis. Tror nämligen att det är fler än jag som tycker att det slarvas med vett och etikett på dylika sajter.

Som den reporter jag är så är inget ämne för svårt. Just nu har även jag sorg, vi saknar alla våran Niquita. Katten Marilyn och Vida går omkring som 2 musketörer som saknar en tredje. De sörjer på olika sätt och ibland glömmer de och gör saker för henne som de brukar då blir det ännu sorgligare. Även om Niquita hade sina sidor så kan inte ens jag hålla mig kall i det här läget. Hon fattas oss och det är tomt. Flera undrar om Vida ska skaffa en till katt som sällskap till Marilyn, men om ni träffat Marilyn förstår ni att hon inte direkt är nån som vill ha vem som helst drällande. Vida har därför sagt att vi får avvakta och se hur hon reagerar när det gått ett tag.

Toddilooo och mer virkat åt er alla!!!

The one and only- The pirate of the blog

8 kommentarer:

 1. vad kul att du kikade in och gjorde ett inlägg :D
  kramelikram

  SvaraRadera
 2. Bra att du uppdaterar oss! :)

  SvaraRadera
 3. Förresten, vi gillar ju dig, din virkade galning!

  SvaraRadera
 4. Den virkade galningen ska visst vara med!

  SvaraRadera
 5. Haha jag skrattade högt! fast lite sorgligt där på slutet..
  Virkat är aldrig fel, sanna mina ord :)

  SvaraRadera
 6. härligt inlägg! känns tryggt att bloggpiraten är hemma när det är herrbesök i lyan--den lilla blonda killen kommenterade kvällen med att "vida kan faktiskt snurra" så dansa antar jag att ni gjorde!!! det uppskattas att du lär honom vad han behöver veta;) kram K

  SvaraRadera
 7. Lång lista, tur jag inte behöver den men däremot är galningen fin och skulle kunna virka om jag såg beskrivning.

  SvaraRadera
 8. Tack för dina ord. Vad gäller att stick, virka osv så är det något jag fått för mig jag kan, sedan några månader, men än är det inte bevisat hur mycket och hur bra. Men jag ger det ett försök, speciellt nu i mitt tillstånd.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen