måndag 1 november 2010

Böcker lästa i oktober

.. resulterar i följande lista:

En älskares dagbok av Sven Lindqvist
På jobbet står en stor bokhylla med böcker av blandad årgång och jag tänker att den ska bredda mitt läsande och tar ibland en bok ganska slumpvis. Boken består av dagboksanteckningar där en pojke växer upp och blir en man. Om kärlek, osäkerhet och livet. Han har gått igenom sina dagböcker och korrespondens och skrivit den här boken. Den är utgiven 1981 men speglar en helt annan tid och könsroller.

Hemligheten - från ögonkast till varaktig relation av Dan Josefsson och Egil Linge.
Omläsning av bok som har sina poänger och utmanar mig i vissa lägen. Nu ska banne mig göras tvärtom i vissa situationer.

Den sista konkubinen av Lesley Downer
Månadens bokcirkelbok men pga sjukdom missade jag själva cirkeln. Jag tyckte dock om boken som inviger mig i en helt annan värld, annan kultur och jag sveps med och är där till kropp och själ.

Södermalmsmorden av Bill Lundholm
Kriminalroman i Stockholms miljö gör att jag är där. Bra skrivet och med huvudkaraktärer som man lär känna. Inte en bok jag läser om men som jag

Själens osaliga längtan av Audrey Niffenegger
En annorlunda bok med ett smeksamt språk, annorlunda karaktärer och som lämnar mig med tankar och känslor. Jag tycker väldigt mycket om den men jag kan tänka mig att andra inte alls känner det.

Vickys vintagebutik av Isabel Wolff
Lättläst chicklit. Inte det bästa jag läst men inte det sämsta heller. Mer djup än många andra. Perfekt när man ligger hemma och är sjuk.

Hon som tittade in av Karin Wahlberg
Kriminalroman i sjukhusmiljö. Miljön känns genuin och fokuset på relationer, förväntningar, vuxenmobbing och att leva. Jag tycker om hennes sätt att skriva.

Relationskoden av Eva Rusz
Självklarheter framlyfta och vikten av varför. Har sina poänger men egentligen väldigt logiskt om man tänker efter. Vänder sig till dem som lever i relationer och jag tror att det verkligen kan påminna de som går där och är missnöjda om sitt eget ansvar och bådas delaktighet.

6 kommentarer:

 1. Den sista konkubinen har jag funderat på länge, men ännu inte läst. Gillar böcker från Kina och Japan. Vickys vintagebutik hade jag större förhoppningar om, men det var ok, precis som du säger :) Gillar när folk berättar om sina böcker :) Jag älskar att läsa!

  SvaraRadera
 2. Södermalmsmorden har jag också läst, även Östermalmsmorden har du läst den också?

  kramelikram

  SvaraRadera
 3. Jag inser hur lite jag läser nuförtiden. Det blir mest datorn på min fritid. Senaste boken jag läste var faktiskt Mommo. *suck*

  SvaraRadera
 4. Men wow inte en enda en som jag läst. Här fanns många tips att ta till sig i fredagsmorgonens glan minsann
  Kram och var rädd om dig
  Emma

  SvaraRadera
 5. Nu har jag fyllt på min reservationslista på bibblan :-). Jag tyckte mycker om Tidsresenärens hustru så Själens osaliga längtan ser jag mycket fram emot! Bra med lite lättlästa tips oxå - jag läser oftast när jag jobbar natt och då behövs det lite mer lättsmält litteratur.

  KRAM!!!!

  SvaraRadera
 6. Jag älskar en bra boklista. Blev sugen på den där med Södermalmsmordet..

  Kram Mia

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen