fredag 13 maj 2011

Hjärtan i latten och schakrutor i kakform...

.. inleder helgen.

På ett café på Rörstrandsgatan fikar jag i timmar med en vän. Det är sann vardagslyx att avsluta fredagseftermiddagen så. Plötsligt kommer regnet och faller över staden men när vi lämnar cafét så är det ett minne blott och pölarna vilar på gatans asfalt.

Dofterna från vårens blomning förstärks av dropparna som nyss föll. Stockholm är skimrande vackert i den skira grönskan och med det glittrande vattnet trots att himlen inte är lysande blå. Jag ser en vattenpöl som bildat en pil och jag följer den på min promenad.

Fredagen den trettonde bjöd inte på olycka utan lycka i dess allra finaste form.

5 kommentarer:

 1. Vi besökte Stockholm förra helgen och det var så vackert så det nästan gjorde ont. ;)
  (hög)Sommarväder i 4 dagar och som du säger den där skira skira första grönskan.
  Vilken ynnest att få uppleva det.

  Varma hälsningar!

  SvaraRadera
 2. Jag hade också en riktigt fin fredag, "otursdagen" till trots.
  Hoppas att du får en lika härlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj, schackrutor. Det var länge sedan jag gjorde!

  SvaraRadera
 4. ja, det vore fantastiskt att bara kunna fika så där spontant en em...det är långt ibland :)får försöka åka till stockholm något bara för att få njuta en stund med dig! kramar och hoppas du har en fantastisk vecka!

  SvaraRadera
 5. Låter såååå härligt. ...och du jag bestämde mig för länge sedan att fredagen den 13e är en lyckodag för mig...och ja, sen är det liksom bara så. Vi väljer...hehe
  Kramar

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen