tisdag 14 juni 2011

Sammanfattning och lästa böcker i Maj...

Maj kom lika vacker som vanligt med blommor i sitt hår och skir grönska i sin dräkt. Månaden passerade snabbt och handlade mycket om att återhämta kraft och vila i varandet. Men saker som jag bland annat fyllde den med:

* En härlig träningsvecka som gjorde att jag återupptäckte hur kul det är att styrketräna.

* Jag rensade ur garderoben, många kassar blev det. Ut med det gamla och in med ny energi.

* Jag följde med en vän till hennes lantställe i en gammal skola.

* Jag tog en vecka ledigt och hade härliga dagar.

Om det inte blev så mycket gjort så blev det desto mer läst och min läslusta grep verkligen tag i mig. Följande böcker blev lästa:

Ingen tar skit i de lättkränktas land av David Ebberhard
En mycket intressant bok som jag varmt rekommenderar. Den resonerar kring att vi sänkt ribban för vad vi anser vara en kränkning och därför kränks på diverse sätt som egentligen mer kanske handlar om vardagligheter och motgångar i livet. Även om han spetsar till det väl så är det en mycket intressant bok som jag pratat med många om och varmt rekommenderar.

Zero limits: The Secret Hawaiian System for Wealth, Health, Peace, and More av Joe Vitale och Ihaleakala Hew Len
På Hawaii kom jag först i kontakt med den här boken då en av deltagarna i kursen läste den och eftersom den handlade om en hawaiiansk healing metod har jag varit nyfiken på den. Sen har den dykt upp i diverse sammanhang och tillsist ville jag läsa den. Jag är lite kluven till vissa av grundtankarna som jag tycker lägger lite för mycket ansvar på individen men jag tar till mig delar av metoden (varför inte plocka det bästa när man har lust) och använder ibland.

Döden är livsviktig av Elisabeth Kühler Ross
En bok som kom i min väg för flera år sedan då jag fick låna den av en vän. Det är en sammanställning av föreläsningar som hon gjort. Elisabeth arbeta i många år med döende barn och deras anhöriga. Det är en fin bok som egentligen handlar om att leva livet. Jag tycker mycket om den.

Oväntat besök på Star street av Marian Keyes
Det finns många som inte tycker Marian Keyes och chiklit är tillräckligt bra litteratur. Det struntar jag högaktningsfullt i, jag gillar henne skarpt och har gjort det sen den dagen jag låg och skrattade i hängmattan åt bokenVattenmelonen. Jag gillar hennes personskildringar och jag gillar att få sträckläsa en bok och bara känna mig underhållen.

Digital fortress av Dan Brown
Fick den av min kattälskande vän när hon rensade bland sina böcker. Lättläst och man läser den snabbt, men inte den bästa av hans böcker (av de jag läst) enligt mig.

Den enklaste glädjen av Tomas Sjödin
En omläsning av en vacker bok som han skrivit. Han har ett jättefint sommarprogram som handlar om livet och om döden. Två av hans tre söner hade en sjukdom som gjorde att de dog i förtid. Han är präst och oerhört sympatisk. En fin liten bok som står i hyllan och nu läste jag om den.

Chicken soup for the soul av Jack Canfield och Mark Victor Hanson
En tummad favoritbok i mindre bra skick när jag hittade den. En samling berättelser som inger hopp, mod och inspiration. Flera av dem brukar cirkulera i mail och jag tycker mycket om den här boken som är den första, nu finns det många titlar.

En dans på rosor av Reginald Hill
En bok som jag fått efter en bokrensning. Jag blev besviken på slutet och den grep aldrig riktigt tag i mig så den passerar nog min läsning ganska obemärkt.

Hotfullt paradis av Nora Roberts
En bok jag fått efter en väns utgallring som jag läste som tidsfördriv. Inte en bok som stannar, som jag kommer att läsa om eller som jag rekommenderar. Men den fyllde sitt syfte och det var skönt att läsa den en regnig söndagseftermiddag i Maj.

Är du lycklig nu? 10 sätt att leva ett lyckligt liv av Barbara Berger
Omläsning av en bok med många bra poänger även om jag inte tycker om allt i den. Mycket mindfullness och acceptans. Lättläst och ganska lättbegriplig.

Lösenord av Ann Henning
En fantastisk liten bok med kloka texter som jag fick av min kattälskande vän när hon röjt.

Ingen människa är en ö av Sture Linnér
Sture var Dag Hammarskiölds närmsta man och skulle ha varit med i planet som störtade. Han har ett alldeles fantastiskt sommarprogram som är några år gammalt. Boken har sina ljusglimtar och vittnar om ett långt och spännande liv. Den är skriven med mycket kärlek.

Inatt är du död av Viveka Steen
Jag gillar hennes sätt att berätta en berättelse och hur hon skriver. Klart skön sommarläsning i Sandhamnsmiljö.

Älskade syster av Joyce Carol Oates
Inspirerad/baserad på en verklig berättelse om en familj där yngsta barnet (skridskoprinsessa) mördas. Samtliga familjemedlemmar är misstänkta. Berättare är den äldre brodern. Jag tyckte faktiskt inte om den här boken, hade svårt att komma in i den och den tillhör inte mina favoriter av henne.

4 kommentarer:

 1. Tack snälla du! Kram&kärlek!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin lista! Kram K

  SvaraRadera
 3. Tack för värdefulla tips kära du;)

  SvaraRadera
 4. Ja, tack för lästipsen! Vad mycket du läser!
  visst är det skönt när man väl har rensat, bland saker eller kläder. Man blir liksom lättare :)
  Ha en underbar dag!
  Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen