måndag 6 juni 2011

Jag lyssnar på sommarmorgonens ljud...

.. och blickar ner över tjärnens vatten.

Dalarna i försommarskrud är så skimrande vackert så det gör mig andlös. På mitt rum har mamma ställt in en bukett liljekonvaljer, doften är för mig sommarlycka och handlingen är grundad i kärlek. En veckas ledighet med sköna stunder har låtit mig samla kraft och njuta av lediga stunder. Några dagar i Stockholm och sen resterande i Dalarnas famn.

Min tystnad på bloggen beror på att min dator totalkraschade. Min musikaliske lillebror har nu lagat den, vad jag har saknat att inte kunna skriva insåg jag när det inte gick. Stor tacksamhet över att han har en kunskap jag inte har. Men så är det ju i livet, vi behöver varandra. Ingen människa är en ö, vi är en härlig skärgård där alla öar har sin egen unika skönhet.

Jag hälsar på bästa vännen i hennes nyinköpta 1500-talshus mitt i centrala Falun. Hon har hittat hem. För ett år sedan var hon singel, sen kom den finaste av kärlekar och nästa år gifter hon sig. Hon följde sin dröm, hon kastade sig ut när många inte vågar efter att ha vågat göra saker annorlunda. Jag gläds med henne där vi står i en byggnad som är harmonisk och charmig. Den som hon redan gjort till sin men där det känns som om hon varit ämnad att vara länge.

Själv väver jag drömmar, andas sommarluft och känner tacksamhet för allt det och alla de som finns omkring mig. Fåglars sång och blommors doft njuter jag här och nu. Det finns inget annat sätt att fånga sommaren än just i stunden.


5 kommentarer:

 1. Kul att "se" dig igen. :)

  Jag önskar dig sköna dagar och en fin nationaldag!

  Varm 6:e juni-kram från SoF!

  SvaraRadera
 2. :) Kul att höra från dig igen...

  SvaraRadera
 3. Åh! Leksand i juni är magi för mig! Har SÅNA fantastiska minnen från sommardagar hemma hos er. <3 <3 <3 Hälsa!

  SvaraRadera
 4. kramar till dig du fina! Di

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen