onsdag 13 november 2013

När jag landat på Konas flygplats..

... så känns det hemtamt även om det gått fyra år sedan jag var här. Hawaii eller Big Island som den även kallas är den största ön med snö, öken, regnskog och allt däremellan.Kaua'i var vacker och dramatisk med höga vågor och prunkande grönska. När vädret var grått utforskade vi grottor och jag klättrade i träd och lekte hobbit under rötter.


Svindlande vägar ledde oss upp i Waimea Canyon som fick mig att tappa andan på fler än ett sätt då jag lider av höjdskräck. Det är omöjligt att fånga landskapet rättvisande på bild. 


Mahalo Kaua'i och aloha Hawaii. Nu är vi här och har landat i en lägenhet med havsutsikt, pool med en närhet till strand och Kailua-Kona stad. Att vi hamnade just här beror på ett härligt sammanträffande då vi gick in på ett kontor för att fråga om boende. Pam sålde lägenheter så hon hade inget att erbjuda men började leta på nätet, ringa uthyrare och förhandlade sedan till ett bra kontrakt.

Älskar när någon gör något bara för att vara snäll och utan att förvänta sig mer än ett tack. Det gör den här världen bättre och idag gjorde Pam vår dag. När solen sänkte sig i havet så kunde vi njuta det från vår balkong. I havet badar solen och imorgon badar jag i havet. 6 kommentarer:

 1. Vilken underbar ö, man bara får lust att åka dit. Att det inte finns några ormar är helt fantastiskt. Kramar

  SvaraRadera
 2. Vad häftigt att allt det ryms på en och samma ö! Vilka foton! Sådana vyer! Och att du klättrar i träd! Fantastiskt helt enkelt. Någon gång i livet SKA jag dit!
  Stor kram

  SvaraRadera
 3. Härligt....så oerhört härligt!!!! Vilken underbar resa du är på!! Och vilka vyer ;-)

  Många kramar ♥

  /Veronica

  SvaraRadera
 4. Å vad ni har det underbart! Njut njut njut!!!
  Kram Helén

  SvaraRadera
 5. Vaknade mitt i natten av att Erik ligger o sjunger i sin säng. Trygghet o lycka! Läser ikapp bland dina "vykort", glad att få följa med. Samlar magiska ögonblick på hemmaplan, men svårt att göra dem så varierande som när man reser. Underbart! Kramar från en ressugen Wanja

  SvaraRadera
 6. Njuter av alla dina vackra bilder och ord! Vilken resa. Underbara minnen att spara på.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen