tisdag 3 december 2013

Ibland behöver man tid att landa..

.. i varandet och farandet.

Efter en lång resa med sinnesintryck, perspektiv och nya upplevelser så tar det ett tag för mig att landa. Likt en snöflinga som faller sakta från skyn och sedan lägger sig tillrätta för att blicka upp och spegla sig i stjärnorna. Det har tagit tid att vända dygnet rätt och fånga resan i ord när folk frågar. 

Det är mysigt att komma hem när December strax därefter gryr och vi tänder stjärnor och kokar glögg. Själv har jag fina vänner som kör hem min adventsgran. Finaste herr Gran som sörplar vatten och sprider ljus som väcker julefrid. Jag köper julkalender från Body Shop till mig själv och har lucköppning varje morgon. 

Jag landar i vardagsväven kantad av Decemberglans men med ett semesterlugn och nya insikter som kommit till mig. Jag känner att jag är på rätt väg i livet även när jag prövar nya stigar.

Nu längtar jag knarrande snö att göra änglar i. Snöstjärnor som faller över staden och gör den ljus i vintermörkret. Jag längtar även efter att öppna nya luckor i livets kalender och bjuda äventyr in. Men jag vill leva här och nu och tills snö och roliga äventyr dyker upp så dansar jag vidare i livet och möter det som möter mig. 
14 kommentarer:

 1. Kloka ord från en klok dam
  kram
  E

  SvaraRadera
 2. Ja det tar tid att landa. Vilka ord, de ska jag spara, sist i texten: möter det som möter mig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å de som jag bara fann i farten, vad fint att du sparar just de.
   Kramar

   Radera
 3. Nu har jag läst i fatt! Alltid lika fint att titta in hos dig och vila i orden som du handskas så väl med! Jag kan liksom inte bara kika in hos dig, utan jag måste ta mig tid, läsa och läsa om. Njuta av hur det hanterar språket.
  Tack fina du för dina ord!
  kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack å tack igen. Jag blir så himla glad över den komplimangen över mitt skrivande. Jag tycker om att skriva men att du finner njutning i det gör mig så himla glad.
   Kramar från Liv

   Radera
 4. Så sant så sant, ibland måste man stanna upp och landa i det som hänt och händer! Varmaste Kramar

  SvaraRadera
 5. Välkommen in i December... känns fint att ta sig sin egen tid för att landa och vända tillbaka. Som alltid med vackra ord från dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och tack igen, det värmer mer än glögg i juletid.
   Kramar

   Radera
 6. Fina ord och en fin bild som påminner om det allra viktigaste i livet. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Klockan fann jag på ett litet cafe på Hawaii och den är så himla bra. Kramar

   Radera
 7. Härlig läsning.
  Nu har jag också varit ute och rest genom dina ord och bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du följde med på färden.. det gjorde även bloggpiraten vilket oroar mig lite..
   Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen