fredag 6 december 2013

Underbarling...

... läser jag att någon skrivit i en kommentar till en vän.

Underbarling. Vilket underbart ord, en darling som är underbar. Det snor jag direkt utan tveksamhet. Alla dessa ordlekar som fångar mig. Alla dessa underbarlingar som finns i mitt liv och som gör mig rik. Inte i pengar men i livsvärdet. Jag önskar alla en riktigt god vän att lita på, det är den största av gåvor i juletid. Någon som valt att vara i ens liv för att de vill och som jag väljer att dela smått och stort med för att jag vill. Det är större än alla jordens julklappar.

Jag möter så många ensamma och det är något som går rakt in i hjärtat. Deras högsta önskan är ibland att finna en vän att dela sina tankar och lediga stunder med. Så i juletid om jag fick önska något så är det att 2014 blir ett år där de som behöver riktigt fina vänner finner just det. Det glädjer mig att det finns fina människor som ägnar så mycket kärlek, tid och omsorg att göra en bättre jul med sin medmänsklighet för de som är ensamma, utan pengar och utan hopp. Som alla de som anordnar alternativa jular eller gör andra goda saker i juletid. Tidningen metro uppmärksammar varje dag fram till jul olika julhjältar. Det tror jag på.  För det är medmänsklighet och inte motmänsklighet som stärker ett samhälle.

Ge från hjärtat om så bara med ett leende eller
ett snällt ord. Omtanke kan värma mer än
den varmaste halsduk. 

12 kommentarer:

 1. Jag är en riktig lyckans ost. Har precis haft besök av en vän från Sverige här. Vi firade min födelsedag med god mat och champagne, men mest med skratt och glada leenden och tid för prat. StOOr kram till dig, vännen, från ett vindpinat Bergen där nästan undantagstillstånd råder efter att havet intagit gator och torg och snön vräker ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är du en lyckans ost.. det är jag med. Har så fina vännero ch det är så viktigt att få ha den där tiden tillsammans. Varmaste kramen från nån som saknar snö.. kan du inte skicka lite hit.
   Kramen

   Radera
 2. Underbart initiativ av Metro. Såklart sådan som jag stödjer, gillar och brinner för
  EN stor kram till dig denna stormiga dag i december
  Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt :) Man blir så glad av det.
   kramar

   Radera
 3. Man får vad man ger alla dagar i veckan.Underbarling! Det spar jag! LOVE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det! Underbarling är ett ord som passar dig.
   Kramar

   Radera
 4. Riktiga vänner växer inte på träd. Så sant som du skriver - mädmänsklighet framför allt. Kram fina Liv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de ska man vara riktigt rädda om <3
   Kramar fina Moi

   Radera
 5. Jag tänker varje jul på hur många det är som just den helgen känner sig extra ensamma och utanför! För många är julhelgen årets värsta helg, medan vi andra sitter framför brasan och njuter av klappar, samvaro och för mycket mat. Speciellt går mina tankar till barn som växer upp i alkoholisthem! Min önskan är alla skulle ha en vän som kan ge tröst och värme när livet känns tungt.
  Du skriver alltid så fint och ger en eftertanke!
  Kramar M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så tänker jag också.. att när vi andra har det som mysigast och visar upp alla våra bilder från det så sitter människor och har det som tyngst. Så en eloge till alla de som vill förändra det.. och en eloge för medmänskligheten. Å tack till dig för att du skriver så snälla saker.
   Kramar

   Radera
 6. Kloka fina du, så sanna ord!
  Det är bra att påminna om vikten av underbarlingar, i synnerhet i dessa tider när många ser firande med släkt och familj som en sådan självklarhet att de alldeles missar att alla inte har det så, inte ens de vänner de vanligtvis träffar.
  Stor kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen