söndag 9 februari 2014

Ljudet av regn..

.. slår mot mitt paraply.

Mina skor är leriga och skogen doftar av regnets väta. Jag är lycklig och totalt närvarande. Ibland låter jag regnet möta min kind, tänk vad jag skulle sakna det om jag inte kunde känna det igen. Det är en grå söndag på ytan men skrapar man på den så finner man något annat. Man finner en stund och ett möte för några timmar i utkanten av staden och i skogens kant. En upplevelsesöndag som en vän sammankallat till och i några timmar möts 9 personer och delar en promenad genom skogen med livsnjutarplatser att finna längs med vägen och broar där vi kan lämna det vi vill bakom oss.

I reflektion, närvaro och samvaro möts vi och när promenaden närmar sig slutet så värmer fiskgryta mig i en vacker miljö. Det är enkelt men just idag ovärderligt. Jag har mött platser som jag vill visa för pedagogiska mamman för jag kan se henne hänföras där. Ett av hennes arv till mig är just förmågan att hänföras och uppskatta livets guldkorn vilket gör henne närvarande i mina dagar även om avståndet är längre i kilometer än vad jag önskar.

Vännen med glitter i de blå ögonen som stjärnströsslar min livsfärd låter oss få frågor och frivilliga uppgifter på vår vandring. Hon är generös som bjuder in oss i sin värld men även till en stund där vi får möta varandra och oss själva i den mån vi själva väljer. Jag kände mig totalt närvarande och fridfull under våra timmar.

Efter närvarande timmar så fortsätter härvaron med en vän på ett slottscafé i staden innan vi dansar i lekfull glädje. Det är en söndag som ger så mycket energi trots att jag sovit för lite och är borta hela dagen. Jag har promenerat i tre timmar och dansat i två när jag vänder åter till Svedmyralyan under kvällens valv men även om mina fötter är trötta så känner jag mig pigg. Det får mig att minnas att det är inte alltid i vilan som energin finns utan den kan väckas i härliga människors sällskap när jag gör det jag älskar mest och finner inspiration i vackra stunder och livsnjuteri.


Ett hus där lusten verkar tagit slut men som ändå
väcker drömmar till liv inom mig. 
12 kommentarer:

 1. Vilken underbar dag! Och vilka underbara resor dina vänner skapar!
  Redan vid de första raderna av ditt inlägg blev jag glad. Regn kan skapa en sådan intensiv lyckokänsla hos mig.
  Varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underbart.. jag tycker också om regn och kan bli glad av det. Varmaste kramen tillbaka

   Radera
 2. Låter som en underbar dag.
  Bilden av lusthuset är fantastiskt.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det! Tack <3 Lusthuset var fantastiskt i sig.
   Kramar

   Radera
 3. Låter bra att dela en regnig söndag med vänner :)

  SvaraRadera
 4. En mysdag som ger energi. Kram

  SvaraRadera
 5. Låter om en mycket fin dag. Jag vill lära mig att njuta av stunden, kanske gör jag det redan omedvetet. För visst är det så att vi alla hittar våra guldkorn att njuta av.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det. För mig så är det viktigt med njutiga stunder av stort och litet slag.. jag tror att det handlar mycket om att uppmärksamma stunden för sig själv och leva in med sina sinnen. Guldkornen är ju sannerligen våra egna.
   Kramar

   Radera
 6. Häftig bild <3
  Jag vilar mig lite från sociala medier just nu av olika orsaker. Men, jag finns ju tillgänglig på telefon.
  Puss från Nadja

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen