fredag 20 mars 2015

Idag rockar jag sockorna...

... och har olikfärgade sockor för att uppmärksamma Downs Syndrom.

Lillasyster Nathea,10 år, startade evenemanget på facebook för att uppmärksamma sin storasyster Noelle 13 år som har Downs syndrom. 200 000 har anmält sig via facebook och mitt facebookflöde svämmar över av olikfärgade sockar vilket gör mig glad. Jag blir glad av att påminnas att en tioåring satte den bollning i rullning.

I USA så har man i flera år uppmärksammat Internationella dagen för Down Syndrom genom att bära olikfärgade strumpor, den dagen infaller imorgon men Nathea tyckte en fredag passade bättre så idag är vi många som rockar sockorna och jag är en av dem. Det är också ett sätt att framhålla att alla är olika och vi alla behövs och har samma värde.

Ett av de inlägg som berört mig mest är när Carrroline bloggade om hur det var när solen kom till henne och hennes man och deras fina son Calle föddes med Downs syndrom. Jag grät när jag läste det första gången och blir tårögd varje gång jag läser. Så idag så bär jag olikfärgade sockor för det jag tror på i vår olikglittrande värld. För alla oss som tror på att olika är en styrka och att alla behövs.8 kommentarer:

 1. Ah ♡ .........
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 2. Olika strumpor här med :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Kikar in för att säga Hej hej! och vinka lite till dig och säga - Hoppas du har en fin helg! :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas även du hade en fin helg :)

   Radera
 4. Tycker detta var ett fantastiskt initiativ och vilket genomslag det fick. Det behövs mer såna här grejer i vårt land. Tack för tipset om inlägget. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker också det var så himla härligt.. mer kampanjer för olikheter..
   Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen