tisdag 26 april 2016

Nu blir det sillmiddag i växthuset..

... säger pedagogiska mamman glatt när jag kommer ner för trappen. Är inte det för kallt undrar jag. Det blåser kalla vindar och termometern visar på knappa 4 grader. Jag har lätt att frysa och är väl inte den mest entusiastiska inför idén. Det är tillräckligt varmt där, vi har motorvärmaren på svarar min mamma och ger mig en korg att bära.

När vi sen sitter där under glastaket och njuter sill med tillbehör så är det så himla mysigt. Jag frågade inte er innan säger mamma, ni hade säkert sagt nej då. Så är det kanske och jag får mig en tankeställare, tänk hur snabbt man säger nej till saker som kanske är precis det man behöver eller att man i sin bekvämlighet stannar inne istället för att utforska. Jag har en sån sida och den kommer fram tydligt ibland. Ännu tydligare när jag är trött eller mitt uppe i nåt annat.

Då krävs det en vänlig mamma som pickar en på axeln och visar en nya världar. Hon är bra på det min mamma och hon har förberett på ett fantastiskt vis. Sen sitter vi kvar och pratar en lång stund efter att maten är uppäten. Det är en skön stund. Att lyfta blicken och se himlen och ända vara inomhus i värmen är nästan som att sitta i ett tornrum. En stund jag behövde, som någon annan skapade och som jag behövde övertalas in i. Viktig lärdom just där och då.

Nu är jag tillbaka i min vardag och har roliga saker inbokade och lite ledig tid. Jag kommer minnas att ibland behöver man hjälp att vidga sina vyer och ibland behöver man stötta andra i att vidga deras. Öppna nya dörrar. 


6 kommentarer:

 1. Det är något alldeles speciellt att sitta i ett glashus och äta när det är kyligt ute! Att vara inne, men ändå ute… något händer inom en! När vi bodde ute på landet hade vi ett stort Orangeri och vad jag saknade detta uterum när vi flyttade till stan! Min investering i en liten glaspaviljong är en investering för själen! Att bara sitta där en stund varje dag och bara vara, det är balsam för själen! Det blev ett rejält hål i plånboken, men ett tomrum mindre inom mig! Idag är det snö på taket!
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
  Stor varm kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen det.. och jag drömmer torndrömmar också. Jag förstår verkligen att du investerar i en glaspaviljong. Det blir som magiska små hus gjorda för njutning, tankepauser och vardagsmagi. Sannerligen balsam för själen. Varmaste kramen fina du <3.

   Radera
 2. En vänlig mamma och att vidga sina bekvämlighetshörn är en bra kombination.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så underbart och jag inser att hon lärt mig mycket om livet. Varm kram

   Radera
 3. Att öppna nya dörrar och att ha ett öppet sinne. De hänger ihop de där två och tänk så mycket vackert och spännande som kommer i vår väg när vi förenar dem. Lite extra av livsglittret som berikar vårt liv så mycket. Fint med en mamma som vet när man behöver en liten extra knuff. Det är kärlek det.

  Ta hand om dig finaste Liv.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, håller med till fullo.. och jag brukar många gånger vara öppen och därför är det så fantastiskt när att när man inte är det så öppnar någon annan dörren åt en. Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen