fredag 21 december 2012

I väntan på ett mötande malmtåg..

.. står tåget still i några minuter.

Över snötäckta granar som dignar av gnistrande snö som glimmar likt kristaller så har den rosa himlen väckt dagen. Små snöflingor bildar sina stjärnor på fönsterblecket och jag undrar om det stämmer att alla snöflingor är unika. Att ingen är den andra lik. De vilar framför mina ögon som små konstverk och jag kan inte låta bli att förundras. När tåget börjar rulla så virvlar de vidare. Jag bär med dem i minnet precis som bilden av den svarta korpen i en av granarnas topp, som en tavla målad i minnet.

Jag tycker om att resa med tåg. I landskapet som flyr förbi finner jag klokskap i omläsning av favoritboken Alkemisten, jag lyssnar på nerladdade seminarium och insuper skönheten utanför fönstret. På tåget finns tre andra familjemedlemmar och bara det gör färden gemytligare.

Det är en resa från stora staden till platsen där jag föddes som jag gjort så många gånger förr. Att kliva av tåget och komma hem samtidigt som man reser bort. I Gällivare bor alltid en del av mig, min historia och mina morföräldrar som jag bär nära hjärtat.

I tågtidningen Kupé hittar jag ett citat av Carl-Einar Häckner som jag tycker om. Snöflingor, fjärilar och lyckans nyckelpigor flyger i mitt inre och bygger rosa fluff och tillit till att livet bär. Jag öppnar snart mitt fönster mot 2013 men först ska jag njuta 2012 och dess sista dagar på samma plats där jag började livsäventyret och med stora delar av min familj vid min sida. Jag omfamnar snön, julglittret och vilsamma stunder inför nästa års äventyr som snart tar sin början. Men kom ihåg att slutet på något alltid är början på något nytt. 

10 kommentarer:

 1. Stämningsfullt...!

  Hoppas på och önskar dig en fridfull, god och glad Julhelg!

  Tack för att du tittar in till mig och lämnar små fotspår då och då.
  ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ibland är det svårt att fånga stämningar i ord.. jag önskar dig självklart detsamma!
   Kramen från Liv

   Radera
 2. Han är så vacker inside out. Ska se han i mellandagarna. Kram &GoDJul

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är han, spännande.. vill gärna höra hur det var för jag är lite sugen att se honom. Kramen och GoJUL

   Radera
 3. På något sätt sagolikt! Avundas en aning att du är så långt norrut.Det måste vara en speciell upplevelse med all snö och åh... nordsken!!! Ha det underbart! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är speciellt här uppe.. samtidigt är det vardagligt och tryggt eftersom det är ett av mina hem.. jag vandrar genom gatorna och känner ingen men känner mig ändå hemma. Det är en härlig känsla..
   Jag hoppas få se norrsken, det är sannerligen magiskt. Naturens eget fyrverkeri. Kramar från Liv

   Radera
 4. God Jul och Gott nytt år kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. God Jul och Gott Nytt År.
   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen